Til hovedinnhold

Bakebloggernes beste kanelboller

11. mars 2016Aktuelt
KANELGODT: Fersk gjærbakst - med kanel og sukker - er noe av det beste vi vet. Heldigvis kan det varieres i det uendelige, så har vi alltid en ny unnskyldning til å bake. Foto: Anita Stokke Blomvik/Ida Gran-Jansen.
KANELGODT: Fersk gjærbakst - med kanel og sukker - er noe av det beste vi vet. Heldigvis kan det varieres i det uendelige, så har vi alltid en ny unnskyldning til å bake. Foto: Anita Stokke Blomvik/Ida Gran-Jansen.

Kanelblomst, stablebrød og kanelhjerter - vi har samlet noen av våre favorittbloggernes beste kanelbakst til kanelbollens dag som feires 4. oktober. 

Noe av det beste som finnes er fersk gjærbakst. Det lukter fantastisk i huset, og følelsen av en varm bolle i hånden er noe helt eget; det er trygt og beroligende på et vis.

Fyller du bollene med kanel og sukker blir det enda bedre. Litt spicy kanel gjør seg helt perfekt i en kanelbolle - eller skillingsbolle eller kanelsnurr eller kanel-i-svingen eller hva man nå enn kaller det. Og så kan man gjerne pynte dem med litt melis eller steke med med perlesukker på toppen.

I det siste har det dukket opp mange varianter av kanelboller i sosiale medier - alt fra snurrer, knuter og hjerter til blomster og stjerner. Vi ble fristet og sultne, og har samlet sammen noen av de norske bakebloggernes flotteste kanelbakst.

La deg inspirere til kanelbakst av disse flinke matbloggerne:

Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Kristine Ilstad byr på hjerteformede kaneboller på sin blogg Det søte liv.

– Hjerteformede kanelboller er like enkle å lage som vanlige kanelboller, men mye koseligere å servere!

Foto: Josefin Wångenberg/Gottfika.
Foto: Josefin Wångenberg/Gottfika.

På sin blogg Gottfika har Josefin Wångenberg laget kanelknuter.

– Kanelboller er bare fantastisk godt!

Foto: Ida Gran-Jansen/Fristelser fra Gyldendal.
Foto: Ida Gran-Jansen/Fristelser fra Gyldendal.

Ida Gran-Jansen som står bak bakebloggen med samme navn har laget stablebrød i mange varianter - også et med kanel og melis.

– Det er gøy å bake litt annerledes enn man er vant til.

Foto: Anita Stokke Blomvik/Kvardagsmat.
Foto: Anita Stokke Blomvik/Kvardagsmat.

Anita Stokke Blomvik har oppskrift på kanelblomst på bloggen sin Kvardagsmat.

– Hveteblomst, hvetesnøfnugg, kanelrose - samme hva du kaller den blir den kjempepopulær når du setter den på bordet.

Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Kristine Ilstad lager disse kanelrullene med sin oppskrift på «Verdens beste boller».

– Du må nesten bare prøve selv - ikke noe mer å si.

Publisert: 11.03.2016 kl. 13:12
Oppdatert: 04.10.2016 kl. 09:23


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?