Perfekt sommermat: Fire enkle grillspyd for enhver smak
Fra smakfulle grillspyd med kylling satay til laks- og kamskjellspyd. Det meste kan træs på et spyd, så hvorfor ikke lage og servere sommermaten på pinne?
Det er enkelt og kan varieres i det utallige. Skjær kjøtt eller fisk i jevne biter, slik at alt på spydet får omtrent lik tilberedningstid. For ekstra smak kan kjøttet gjerne marineres natten over, uten at det blir noe mer komplisert av den grunn.
Grill spydene over høy varme og snu dem jevnlig. (Husk forresten å legge trespyd i bløt før bruk, slik at du unngår ubehagelige overraskelser som brennende pinner.)
Grilltiden på spydene vil naturlig nok variere i forhold til «pinnefyllet», men det meste er klart innen ti minutter, så her snakker vi hurtigmat når vi kommer til selve grillingen.
Som de fleste andre liker jeg også å nyte mine feriedager langsomt, og strandtiden prioriteres fremfor kjøkkentjeneste (det er jo ikke så ofte da, men det forekommer).
Dagens «sommermat på spyd» byr på gode retter som ikke krever all verdens innsats, selv om smaken vil få deg til å tro noe annet.
Sjekk ut Lise Finckenhagens herlige sommerspyd under:
Vis oss grillspydene dine på Instagram og merk bildene med #godtno, så plukker vi deg til forsiden eller reporter de beste.
Publisert: 18.07.2014 kl. 11:11
Lag deg en gratis konto