Tre enkle wokretter med masse smak
En fargerik og fristende wok er det ideelle valget når du har lyst på noe sunt, raskt og mettende.
I tillegg er det en strålende mulighet til å få i seg masse grønnsaker samtidig som du tar en opprydning i kjøleskapet, for ingrediensene kan du variere så mye du bare vil. Med wokking menes gjerne rask steking under omrøring over veldig høy varme, og da helst over åpen flamme. Jeg har ikke gass på kjøkkenet mitt, men varmer woken til den er rykende varm, og det funker fint for meg. Mangler du selve wokpannen - kan en vanlig stekepanne gjøre jobben.
Og ikke vær engstelig for å bruke litt høy varme, varmen er veldig viktig for å bevare saftigheten i ingrediensene. Også er det bedre å steke i flere omganger enn å steke for mye om gangen. Blir det for mye i pannen vil temperaturen synke - og så vips, er du over på ufrivillig koking.
Klargjør alle ingrediensene før du varmer woken og du er bare noen få minutter unna en hverdagswok med kylling, rekewok med chili, ingefær og peanøtter eller en saftig porsjon stekt ris.
Publisert: 08.02.2016 kl. 13:31
Lag deg en gratis konto