Kjendiskonditor Pascal Dupuy: Har gitt 12.000 kakestykker til den kongelige garde

16. februar 2018Aktuelt
UNG: Pascal Dupuy var 21 år da han kom til Norge. Nå eier han fem konditorier i hovedstaden. Foto: Frode Hansen/VG
UNG: Pascal Dupuy var 21 år da han kom til Norge. Nå eier han fem konditorier i hovedstaden. Foto: Frode Hansen/VG

– Et blunk til Norge, sier konditoren om tradisjonen.

– Det er en tradisjon vi har holdt på med så lenge vi har hatt konditoriet i Henrik Ibsens gate, og en tradisjon vi kommer til å fortsette med, sier Pascal Dupuy til Godt.

Tradisjonen går ut på at en fra Hans Majestet Kongens garde hver dag kommer til konditoriet for å hente to porsjonsstykker av Dupuys kaker.

– Vi har passert 12.000 kakestykker nå. Det er en fin tradisjon, smiler Dupuy, som understreker at det ikke er kongen og dronningen som spiser stykkene.

Artikkelen fortsetter under bildet.

POPULÆRE: Selv om garden henter kakestykker, er det fortsatt makroner som er bestselgerne hos Pascal Dupuy. Foto: Frode Hansen/VG
POPULÆRE: Selv om garden henter kakestykker, er det fortsatt makroner som er bestselgerne hos Pascal Dupuy. Foto: Frode Hansen/VG

Gi noe tilbake

I dag eier konditoren fem konditorier i Oslo. Han har også vært med på blant annet «Skal vi danse» og «Hele Norge baker». Nå er han aktuell med andre sesong av TV-programmet «Pascals konditori».

Slik var det ikke i den spede begynnelse.

– Jeg kom til Norge da jeg var 21 år gammel og snakket verken engelsk eller norsk. Men jeg fikk likevel en sjanse og fikk en jobb.

I starten hadde han bare én enkelt kjøkkenmaskin og to former å jobbe med. Etter mye arbeid fikk han til slutt åpnet konditoriet i Tollbugata i 1995.

– Jeg ble tatt imot på en måte som gjorde at jeg «lyktes», sier han mens han lager anførselstegn.

– Derfor vil jeg gi noe tilbake, og kakestykkene til garden er et lite blunk til Norge, sier konditoren.

Tradisjonsrikt område

EKSPERT: Kjell Arne Totland er hoffekspert, og driver blant annet bloggen Kongebloggen. Foto: Trond Solberg/VG
EKSPERT: Kjell Arne Totland er hoffekspert, og driver blant annet bloggen Kongebloggen. Foto: Trond Solberg/VG

TV2s kongehusekspert, Kjell Arne Totland, kan fortelle at det er mange tradisjoner i området rundt Slottet.

– Henrik Ibsen bodde i området og han hadde for eksempel en fast nøkkel til Dronningparken da den var stengt. Litt lenger borte i gaten fant vi tidligere fotograf Sjøwall, som ble hoff-fotograf etter at Dronning Maud så bildene en av hoffdamene hadde fått tatt av seg. Utrolig nok var det også her Sonja Haraldsen tok sitt konfirmasjonsbilde - før hun mange år senere ble dronning. Så det oppstår gjerne en del tradisjoner rundt hoff, forteller Totland som selv bor i området.

Han har selv sett noen fra Garden komme og hente kake.

– Jeg synes det er spennende å se dem komme. Jeg håpet i begynnelsen at kaken var til de kongelige, og folk spør meg også ofte om det, men da sier jeg at «nei, de skal nok ikke det», sier hoffeksperten.

Dette er ikke første gang vi skriver om kongelige: I november i høst ble det kjent at Meghan Markle og prins Harry skulle gifte seg. Frieriet skjedde mens de helstekte en kylling.

Visste du forresten at prins Harry og prins William, som nylig var på norgesbesøk, elsket fastfood som barn? Det avslørte en tidligere kokk ved hoffet i fjor høst.

I en tidligere utgave stod det at Henrik Ibsen hadde nøkkel til Slottsparken. Det var mer spesifikt til Dronningparken, altså delen av Slottsparken som er stengt store deler av året.

Publisert: 16.02.2018 kl. 14:36
Oppdatert: 05.03.2018 kl. 12:55


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?