Slik lager du maten fra Game of Thrones

30. april 2015Aktuelt
FANTASY: Nå har du endelig sjansen til å lage maten favorittkarakterene dine spiser i Game of Thrones. Foto: A Feast of Ice and Fire/Random House
FANTASY: Nå har du endelig sjansen til å lage maten favorittkarakterene dine spiser i Game of Thrones. Foto: A Feast of Ice and Fire/Random House

Lag retter en ekte konge og dronning verdig med disse Game of Thrones-oppskriftene.

Enten du sitter benket med kosebamsedragen foran TV-skjermen hver uke, eller om du tror «Daenerys Targaryen» er navnet på en sykdom, er det plent umulig å ikke ha hørt om Game of Thrones. HBO-serien er en braksukess uten like, og forrige sesong satte seerrekord, ifølge VG

Serien er basert på George R. R. Martins fantasybokserie «A Song of Ice and Fire», som tar for seg historien til en rekke familier på kontinentene Westeros og Essos.

Eventyrmat

Chelsea Monroe-Cassell er én av bokseriens mange fans. Sammen med venninnen Sariann Lehrer har hun skrevet kokeboken «A Feast of Ice & Fire», som inneholder oppskriftene på retter som nevnes i den svært populære bokserien.

- Begge elsket bøkene, og vi ville lage sitronkakene Sansa (Stark red. anm.) liker så godt. Men vi fant ikke én eneste Game of Thrones-oppskrift på nettet. Derfor begynte vi å researche og lage våre egne, så andre kunne bruke dem også, forteller Chelsea Monroe-Cassell til Godt.

Maten i «Game of Thrones» er som oftest basert på kokkekunst fra middelalderen og renessansen, ifølge matbloggeren.

- Rettene varierer fra region til region, men det er generelt mye kjøtt, stekte grønnsaker, småkaker og spennende krydre. Kort fortalt er det veldig godt, sier Monroe-Cassell, som røper at Arya Starks småterter er favoritten hennes.

Ikoniske kaker

Alle rettene i kokeboken finnes originalt i bokserien, og de to bloggerne har nå kokkelert seg gjennom hver eneste rett som er nevnt. Bloggeren forteller at sitronkakene og biff- og baconpaien er to av de mest populære oppskriftene på bloggen. Mange forbinder nok sitronkakene med Sansa Stark, som gjentatte ganger uttaler at « lemon cakes» er hennes favoritt.

- Sitronkakene er ikoniske og enkle, mens paien bare rett og slett er utrolig god, sier bloggeren.

Har du lyst til å lage mat fra Westeros? Sjekk ut oppskriftene under:

Foto: A Feast of Ice and Fire/Random House
Foto: A Feast of Ice and Fire/Random House
Foto: A Feast of Ice and Fire/Random House
Foto: A Feast of Ice and Fire/Random House

Hva pleier du å spise når du ser på Game of Thrones? Del gjerne tips under!

Publisert: 30.04.2015 kl. 16:49
Oppdatert: 02.05.2016 kl. 17:12


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?