Til hovedinnhold

Her er triksene for å lage perfekte makroner

20. august 2013Aktuelt

«Hele Norge baker»-Ida viser deg hvordan du lager de franske småkakene med et par enkle triks. 

Makroner har i det siste seilet opp som en av de mest populære søtsakene. De søte, små kakene kommer i alle farger og smaker, og er blitt en stor favoritt blant både store og små. Det er nemlig lett å bli avhengig av småkakene med den sprø overflaten etterfulgt av en bit med deilig kremfyll.

Hobbybakeren Ida Gran-Jansen (25) bakte seg til topps i tv-programmet «Hele Norge baker» på TV3 i våres. I dommerpanelet satt blant annet konditor Pascal Dupuy - som tidligere viste Godt hvordan du lager franske makroner på 1-2-3 - og i løpet av programserien var Ida blant en av de få deltakerne som mestret makronkunsten og imponerte kakemesteren.

Å lage makroner hjemme på kjøkkenbenken virker imidlertid mye skumlere enn det egentlig er i virkeligheten. Nå deler Ida de beste triksene for å få til perfekte makroner på null komma niks. Sjekk ut videoen for hennes tips!

Oppskriften på deilige vaniljemakroner med sjokoladefyll finner du under!

Vaniljemakroner med sjokoladekrem

Dette trenger du:

50 gram lyst mandelmel (ikke fettredusert)

100 gram melis

55 gram eggehvite

2 ss sukker

Frøene av 1/2 vaniljestang

Sjokoladefyll

70 gram vann

15 gram brunt sukker (ca. 1 stor ss)

85 gram smør

150 gram mørk eller lys sjokolade.

Slik gjør du:

1. Bland sammen mandelmel og melis i en skål og sikt 2-3 ganger. Hiv eventuelt klumper hvis det ligger igjen noen i sikten.

2. Pisk eggehviter til det skummer, tilsett sukker litt av gangen. Tilsett frøene av en halv vaniljestang og visp litt til.

3. Marengsen skal ikke være for stiv. Stopp når den er akkurat stiv nok til å holde bollen på hode uten av det faller ut.

4. Ha mandelblandingen i marengsen og rør med faste raske grep for å slå ut luften, for så å begynne å vende. Du skal ikke røre for lenge, men heller ikke for lite.Røren skal blandes akkurat nok til at den blir fast nok og drypper sakte når du løfter røren med en slikkepott. Ikke rør med enn 50 tak!

5. Fyll makronrøren i en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut på en makronmatte eller stekebrett dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen på 150 grader i ca. 12 minutter.

6. For å lage sjokoladefyll tilsett vann, sukker og smør i en gryte og kok opp. La det koke i ca. 1 min.

7. Hakk sjokoladen i små biter og tilsett i smørvannet. Rør godt til sjokoladen er smeltet.

8. Sett fyllet i kjøleskapet i 1-2 timer slik at det stivner. Ha sjokoladekremen i en sprøytepose med rund tip. Sprøyt kremen mellom to makroner.

Publisert: 20.08.2013 kl. 07:13


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?