Bli med og lage ribbe på direkten

28. november 2013Aktuelt
MINUTT FOR MINUTT: Følg med på søndag når Godt-Jon lager julens ribbe live på VG direkte. Foto: Sara Johannesen/Marius Knutsen/VG
MINUTT FOR MINUTT: Følg med på søndag når Godt-Jon lager julens ribbe live på VG direkte. Foto: Sara Johannesen/Marius Knutsen/VG

Søndag 1. desember kan du øve inn ribba minutt for minutt med Godt-Jon gjennom en direktesending her på Godt. 

Det er få norske hjem uten ribbe i løpet av julen, og den største utfordringen er som regel å få den sprø.

– Med fare for å legge lista veldig høyt nå, så holder det ikke at svoren er sprø, kjøttet må også være saftig, sier Godts matansvarlig og kokk Jon Krog Pedersen.

Fra klokken 14 og utover på førstkommende søndag kan du nemlig følge med direkte fra kjøkkenet med VGTV. Her skal Godt-Jon tilberede ribba live minutt for minutt med tilbehør.

– Dette blir kjempebra! Nå skal vi vise det langsomme dramaet som utspiller seg i norske hjem på julaften. Ideen er å fange litt av den kollektive angsten man deler når ribba skal stekes og svoren skal bli sprø, sier Pedersen.

Sjekk hvordan du forbereder ribba dagen før:

Hemmeligheten bak ribba

Selv er ikke kokken redd for at angsten skal ramme ham.

– Jeg, på min side, håper i grunn bare at alt går som forventet, for min «hemmelighet» for bra ribbe er rett og slett å gi den god tid, forteller Pedersen.

Han føler imidlertid på presset ved å tilberede ribbe på direkten.

– En ting er å ikke få til ribba hjemme med familien, da ødelegger man bare julen for sine nærmeste. På søndag kan jeg ødelegge julen for et helt folk, ler han.

Still spørsmål før og underveis

Ribbemåltidet vil som seg hør og bør bli smakt og bedømt av VGs restaurantanmeldere Erik Fosnes Hansen og André Blomberg-Nygård mot slutten av sendingen.

I direktestudioet vil det også være mulighet for å stille spørsmål til André Blomberg-Nygård underveis, og med hashtagen #ribbegodt kan man delta i debatten på sosiale medier.

VGs ribbesending vil ligge ute på Godt også etter at dekningen er avsluttet. Slik at interesserte når som helst kan gå inn for å få tipsene til tilberedning av juleribba.

Send inn dine spørsmål om ribbe allerede nå i kommentarfeltet under.

Publisert: 28.11.2013 kl. 10:33
Oppdatert: 01.12.2013 kl. 10:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?