Fem deilige jordbærdesserter

5. august 2013Aktuelt
Foto: Marius Vervik
Foto: Marius Vervik

Her er fem fristende jordbærdessertforslag fra comis Emil Thorsvik ved Gastronomisk Institutt i Stavanger. Vel bekomme!

Den norske jordbærsesongen er såvidt i gang og alle norske hjerter gleder seg. I 2010 spiste nemlig nordmenn rundt fire kilo jordbær i året. Ifølge Opplysningskontoret for Frukt og Grønt, har vi blitt en bærspisende nasjon og spiser langt mer enn før.

De søte små bærene er godt på kaker, i drinken og salaten, men ingenting slår jordbærdesserter på sommeren. La deg friste av disse deilige dessertdrømmene til neste sommermiddag.

Vis oss din jordbærdessert på Instagram og merk dem med #godtno, så plukker vi deg til forsiden.

Tilslørte jordbærpiker

FRISK: Tilslørte jordbærpiker er en enda enklere variant av den klassiske desserten tilslørte bondepiker med forfriskende smak av sommerens beste jordbær. Foto: Marius Vervik
FRISK: Tilslørte jordbærpiker er en enda enklere variant av den klassiske desserten tilslørte bondepiker med forfriskende smak av sommerens beste jordbær. Foto: Marius Vervik

Pavlovakake

HIMMELSK: En pavlova skal være florlett og sprø med deilig vaniljefyll og toppet med bær. Du velger selv enten om du vil lage porsjonskaker som bildet over eller en stor kake til neste sommermiddag. Tomt blir det nok uansett! Foto: Marius Vervik
HIMMELSK: En pavlova skal være florlett og sprø med deilig vaniljefyll og toppet med bær. Du velger selv enten om du vil lage porsjonskaker som bildet over eller en stor kake til neste sommermiddag. Tomt blir det nok uansett! Foto: Marius Vervik

Jordbær- og rabarbrasaft og ispinner

LESKENDE: Ingenting smaker mer sommer som jordbær og rabarbra sammen. Lag forfriskende saft eller ispinner til varme sommerdager. Foto: Marius Vervik
LESKENDE: Ingenting smaker mer sommer som jordbær og rabarbra sammen. Lag forfriskende saft eller ispinner til varme sommerdager. Foto: Marius Vervik

Jordbær med lun sabayonne

LUKSUS: Jordbær med lun sabayonne er enkel å lage, men allikevel med en touch av luksus. Dryss på ristede pistasjnøtter og du har en komplett dessert til neste middagsselskap. Foto: Marius Vervik
LUKSUS: Jordbær med lun sabayonne er enkel å lage, men allikevel med en touch av luksus. Dryss på ristede pistasjnøtter og du har en komplett dessert til neste middagsselskap. Foto: Marius Vervik

Publisert: 05.08.2013 kl. 08:38
Oppdatert: 05.08.2013 kl. 16:20


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?