Alana Jones-Mann lager «teppekakene» kjendisene elsker

ORIGINALE KAKER: Kakedesigner Alana Jones-Mann har laget en dekorasjonsstil som er alt annet enn tradisjonell. Foto: @alanajonesmann/Instagram
ORIGINALE KAKER: Kakedesigner Alana Jones-Mann har laget en dekorasjonsstil som er alt annet enn tradisjonell. Foto: @alanajonesmann/Instagram
Maria Tveiten Helgeby

Den L.A.-baserte bakeren viser at det er mange flere måter å dekorere en kake på enn man skulle tro.

Om du er matinteressert og har rullet noen timer på Instagram den siste tiden, er det godt mulig du har sett noen av kakene til den Los Angeles-baserte bakeren og kakedesigneren Alana Jones-Mann i feeden din.

– Det var en lidenskap og en hobby som på magisk vis ble en fulltidsjobb, skriver Jones-Mann på mail til Godt.

Kakene hennes gjenkjennes av at de er dekorert på en helt spesiell måte som kan minne om fargerike og retro flosstepper («shag» på engelsk), med spennende fargekombinasjoner og mange, mange små glasur-tupper som står tett i tett. Derfor har de fått det fengende navnet «shag cakes».

Nå er kakene å finne på Instagrammene til kjendiser som Tallulah Belle Willis, og Chrissy Teigen, mens SNL-skuespiller Aidy Bryant og Reese Witherspoon er fans, ifølge LA Times.

Jones-Mann startet en steg-for-steg-blogg i 2013 for å vise fram noen av kreasjonene hun hadde laget, og i løpet av noen år utviklet det seg til å bli en karriere.

Hun ble inspirert av tekstiler og teksturer når hun dekorerte kaker, og likte spesielt godt designstilen på 60- og 70-tallet.

– Jeg tror flossteppe-kakene resonnerte med mange på et nostalgisk vis, noe som jeg tror er grunnen til at de ble så godt likte av andre. Jeg prøvde aldri å etterligne et teppe, sier bakeren, som forteller at hun eksperimenterte med teksturer helt siden hun startet å dekorere kaker.

Kakene pynter hun med smørkrem i forskjellige farger og ved hjelp av spesielle sprøytetupper.

– 95 prosent av gangene lager jeg designet på sparket. Jeg tegner aldri designet i forkant, siden jeg elsker den meditative følelsen som følger med frihåndsdesign. Jeg vet aldri hvordan det ferdige produktet kommer til å se ut, noe som gjør det desto mer spennende for meg – og kunden!

– Blir du ekstra nervøs av å ha kjente kunder?

– Jeg blir glad av å finne ut at noen jeg beundrer er en fan av arbeidet mitt, men jeg legger den samme mengden arbeid i alle kakene mine, uansett hvem den er til. Jeg ble litt nervøs for å levere fra meg kakene de første årene jeg dekorerte, men det skjer ikke nå lenger.

Mens flossteppe-kakene tar et par timer å dekorere, har hun brukt over 20 timer i løpet av et par dager på å dekorere noen av de mest intrikate kakene.

– For meg er dekoreringsprosessen der jeg føler lidenskapen og gleden virkelig skinne gjennom, og jeg elsker hvert eneste minutt.

Kakene smaker som oftest vanilje eller sjokolade, med variasjoner i fyllet. Hun brukte over ett år på å perfeksjonere sjokolade- og vaniljekakeoppskriftene i starten.

– Hvordan føles det at du og kakene dine er et Instagram-fenomen?

– Oh gosh, jeg ville ikke sagt at jeg er et fenomen! Jeg er super takknemlig for Instagram og hvordan det har gitt meg en plattform der jeg kan dele arbeidet mitt med så mange folk. Jeg føler meg veldig heldig!

Hvis du er interessert i kakedekorasjon, bør du også lese saken om Iven Kawi som sto bak sukkulentkakene som tok av på nett for noen år siden.

Bakeriet Honey and Butter som har også blitt kjent for sine søte figur-makroner som er formet som alt fra anime-karakteren Totoro til corgier.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?