Lammelår: Slik kan du bruke opp restene etter påskelammet

17. april 2019Aktuelt
TURMAT: Hva med å pakke med en skikkelig deilig niste til påsketuren? Finn oppskriften på denne rullekebaben lenger ned i saken. Foto: Sara Johannessen / VG
TURMAT: Hva med å pakke med en skikkelig deilig niste til påsketuren? Finn oppskriften på denne rullekebaben lenger ned i saken. Foto: Sara Johannessen / VG

Unngå matsvinn - bruk restene fra lammelåret til deilige middager som kebab eller pytt-i-panne.

Nå i påsken er det mange som spiser det tradisjonelle lammelåret til middag. Hvis dere ikke spiste opp alt kjøttet - og ikke vil gå for en reprise av kvelden før - deler vi her noen ideer til hvordan dere kan bruke opp restene.

Selv om oppskriftene ikke nødvendigvis ber om «ferdigstekt avskjær fra lammelår», betyr ikke det at retten ikke blir god likevel. Lammekjøttet kan også brukes i for eksempel pytt-i-panne istedenfor grove pølser, i en stor og deilig salat med for eksempel couscous og granateple, eller i en helt enkel wrap med grønnsaker.

PS: Ifølge en rapport fra Avfall Norge (2018) er det nemlig beregnet at hver nordmann står for 42,6 kilo matsvinn i året. Hvis du vil gjøre noen grep for å minske matsvinnet i husholdingen, kan du lese matredder Mette Nygård Havres tips her.

Hjemmelaget kebab med lam og sopp

Lammetaco med avokadosalsa

Krydret lammekjøtt i flate pitabrød

Rullekebab

Publisert: 17.04.2019 kl. 11:31


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Hvordan var din opplevelse i dag?