Lise Finckenhagens søte paier

21. mai 2021Aktuelt
PAIDIGG: En søt pai med bunn av kokos og fylt med mørk sjokolade er en av helgens oppskrifter fra Lise Finckenhagen.
PAIDIGG: En søt pai med bunn av kokos og fylt med mørk sjokolade er en av helgens oppskrifter fra Lise Finckenhagen.
Foto: Johanna Siring

Et stykke pai - og lykken er komplett. Sprø bunn toppet med et søtt, saftig og mykt fyll får sola til å skinne selv på sommerens regnværsdager.

Er du glad i kombinasjonen kokos og sjokolade er nettopp kokos- og sjokoladepai paien for deg. Bunnen er som en stor kokosmakron og fyllet som myk «trøffel»- krem.

Største utfordringen er å ikke forspise seg, for selve paien er enklere å lage enn du tror.

LIMEPAI: En såkalt key lime pie er frisk og veldig god.
LIMEPAI: En såkalt key lime pie er frisk og veldig god.
Foto: Johanna Siring

Det samme kan jo sies om lime-paien også, en variant av den superpopulære og akkurat passe friske key lime pie.

Denne har fått en ny topping i form av jordbær og pasjonsfrukt, men mye av hemmeligheten ligger i den søte kondenserte melken i fyllet (og det er viktig at det er den søte du bruker, hvis ikke blir smaken og resultatet ganske så annerledes).

FRUKTPAI: Pai med nektariner og bringebær
FRUKTPAI: Pai med nektariner og bringebær
Foto: Johanna Siring

Nektariner, bringebær og vanilje er også ganske så snasent. Servert lun, med sprøtt lokk og ristet mandelkrem, kan jeg komme på rimelig mange og kreative grunner til akkurat dagen i dag er perfekt for et saftig stykke pai...

Publisert: 21.05.2021 kl. 13:15


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?