Lise Finckenhagens søte paier
Et stykke pai - og lykken er komplett. Sprø bunn toppet med et søtt, saftig og mykt fyll får sola til å skinne selv på sommerens regnværsdager.
Er du glad i kombinasjonen kokos og sjokolade er nettopp kokos- og sjokoladepai paien for deg. Bunnen er som en stor kokosmakron og fyllet som myk «trøffel»- krem.
Største utfordringen er å ikke forspise seg, for selve paien er enklere å lage enn du tror.
Det samme kan jo sies om lime-paien også, en variant av den superpopulære og akkurat passe friske key lime pie.
Denne har fått en ny topping i form av jordbær og pasjonsfrukt, men mye av hemmeligheten ligger i den søte kondenserte melken i fyllet (og det er viktig at det er den søte du bruker, hvis ikke blir smaken og resultatet ganske så annerledes).
Nektariner, bringebær og vanilje er også ganske så snasent. Servert lun, med sprøtt lokk og ristet mandelkrem, kan jeg komme på rimelig mange og kreative grunner til akkurat dagen i dag er perfekt for et saftig stykke pai...
Publisert: 21.05.2021 kl. 13:15
Lag deg en gratis konto