Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.

På Godt finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Godt skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Godt penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Godt, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Dingser for god mat på biltur

23. juni 2022Aktuelt
UTEMAT: På biltur kan du lage mye godt, for eksempel middag på stormkjøkken, som Helene Myre.
UTEMAT: På biltur kan du lage mye godt, for eksempel middag på stormkjøkken, som Helene Myre.
Foto: Helene Myre/Instagram: @helenemoo
Åsa H. Aaberge
Åsa H. Aaberge
Journalist

På bilferie i sommer? Med dette i bagasjen kan du diske opp gode måltid og slippe unna både tørre bensinstasjonsboller og lunkne pølser langs veien.

Sommerferie, stappfull bil, barn i baksetet og timevis på veien kan by på glede – og noen utfordringer. Men utfordringene kjennes fort litt mindre, og humøret blir raskt mye bedre, om alle er mette i magen sin.

Det er kanskje ikke gøy å planlegge måltid for lange bilturer, men det lønner seg for lommeboken og tilfredsstiller appetitten. Lag mat til rasten på forhånd og fyll opp kjølebagen med bokser og flasker.
Så kan dere heller supplere med iskrem og ferske norske jordbær fra en bod langs veien.

Stopp på frodige rasteplasser, sleng ut en duk og ha piknik på en eng eller disk opp med deilige måltid, helt fra scratch på primusen, ved et fjellvann. Da kan dere også ta et friskt bad for å kjøle ned biltrøtte kropper.

Her er noen av våre favoritter, som gjør det litt enklere å dandere og nyte smakfulle måltid på bilturen.

Foto: Produsenten

Vi forstår at kjølebager og matbokser er kjedelig å bruke plass på når bilen pakkes for ferie. Men, denne vesken er faktisk en kjølebag-tote. Den finnes i flere farger og størrelser, og er ganske søt til kjølebag å være. Dessuten er det plass til mye, og den kan brukes på stranden også.

Foto: Produsenten

Disse tøystykkene er tilsatt bivoks, som er perfekte til å bruke til pakke inn alt fra grønnsaker til lunsj, og kan brukes igjen og igjen. Et mer miljøvennlig alternativ til engangs-innpakning.

Foto: Produsenten

Ha med oppkuttet frukt og grønt på bilturen, og oppbevar det i gjenbrukbare poser, som du kan fylle opp igjen og igjen.

Foto: Produsenten

Vi vet, denne er kanskje litt i det dyrere sjiktet, gjerne ikke øverst på prioriteringslisten av investeringer og av ting å drasse på, men kjøleboksene fra Yeti er kjent for å romme mye mat og drikke, tåle mye ha lang holdbarhet.

De kommer i en rekke størrelser og friske farger, noen har også både hjul og håndtak til å bære. Du kan også bruke boksen som bord.

Foto: Produsenten

Disse holdbare matboksene er fordelt inni, slik at man kan ha med forskjellig type mat uten at det griser borti hverandre.

Et piknikteppe tar lite plass om det rulles sammen og gir rom for ekstra kos langs veien. Alt smaker vel bedre servert fra duk?

Camping-serviset i stål fra svenske Nordisk tåler en støyt og kommer i skjønne farger, som gjør rasten fargerik.

Det kan bli varmt i bilen, og vann må man ha. Oppbevar gjerne kaldt vann i større isolerende flasker i kjøleboksen, og fyll oppi småflasker du kan ha ved setet eller i fanget.

Termoflaske fra Sigg for varm eller kald drikke, som holder temperaturen i timevis.

Foto: Produsenten

Om du foretrekker å ikke drasse rundt på kopper og kar, så er et lunsj-kit smart. Her er det fat, boks og skål og bestikk i ett. Finnes søte farger.

Dette er en lur liten sak, som du kan ha med varm mat oppi på turen. Med tilhørende «spork», altså skje og gaffel i ett.

Foto: Produsenten

Flipp opp et lite bord og dander et bedre måltid. Dette i bambus er sammenleggbart, og tar lite plass i bagasjerommet.

Sammenleggbar boks, bestikk, kopp, asjett og skål i ett, som funker både på biltur og fjelltur.

Foto: Trangia

Kok kaffe og stek alt fra pannekaker (gjerne ha med ferdiglaget røre) og lapper, til omelett til taco med stormkjøkkenet fra Trangia.

En primus er handy, tar liten plass, og kan gi smakfulle varme måltid på turen.

Alt du måtte trenge til middager: skjærefjøl, kniv og stekespade i en praktisk liten mappe i felt, fra norske Øyo.

Turbestikk til hele familien, laget av bambus.

Foto: Snow Peak

Kaffetørst eller trenger en liten boost? Sammenleggbar kaffe-drypper fra Snow Peak som passer de fleste underdeler.

Publisert: 23.06.2022 kl. 08:52
Oppdatert: 23.06.2022 kl. 13:12


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?