Disse kjendisene har mat- og drikkeprodukter

Foto: Richard Shotwell/AP
Maria Tveiten Helgeby

Barnemat, frossenmat, pastasauser og alkohol: Hollywood skaper ikke bare kjendiser, Hollywood skaper også kjendisers matprodukter.

Her i Norge skorter det ikke på kjendisprodukter. Både Satyricon-vokalist Sigurd Wongraven, TV-kokk Ole Martin Alfsen, programledere Vegard Harm og Morten Hegseth og kunstner Bjørg Thorhallsdottir har viner, og Hellstrøm, Funkygine og Amalie Iuel har matprodukter.

Men det er ikke bare innenfor norskegrensen det bugner av kjendisvarer. Under har vi samlet noen av produktene kjendiser som Brad Pitt, Oprah Winfrey og Bon Jovi står bak.

Bon appétit!

Buffy the vampire slayer? Nei, heller Muffin’ the vampire slayer. Fra dårlige ordspill til god mat: Sarah Michelle Gellar var med på å starte selskapet Foodstirs i 2015. De selger «barnevennlige» økologiske bakemikser uten genmodifiserte ingredienser, skrev Forbes i 2018.

Foto: Richard Shotwell/AP

Dronningen av TV, Oprah Winfrey, startet et samarbeid med Kraft Heinz allerede i 2017 som heter «Mealtime stories». Sammen skulle mogulen og selskapet utvikle sunne ferdigretter, i tillegg til at de skulle donere en del av inntektene til et godt formål, skrev Time i 2017.

I 2019 lanserte de serien «O, That’s good», som fokuserte på å være sunnere varianter av comfort food, som pizza og forskjellige pastaretter. Kraft Heinz har enn så lenge ikke svart på våre henvendelser om produktene fortsatt er i salg.

Foto: Eric Gaillard/Reuters

Hvis du har vært innom Instagram, har du sannsynligvis fått med deg de morsomme reklamene til Ryan Reynolds’ ginmerke Aviation gin, som han kjøpte i 2018.

Her spiller han på alt fra «uvennskapet» med Hugh Jackman, ståheien rundt fenomenet «Peloton-wife» og Nick Cannons antall barn.

Som Ryan Reynolds har andre kjendiser som George Clooney og Kendall Jenner stått bak alkoholprodukter, som Clooneys Casamigos tequila (som han og kompanjongen solgte til Diageo for opp mot 1 milliard dollar i 2017) og Jenners tequila 818 (som ikke ble lansert uten kontorvers grunnet anklager om appropriasjon av meksikansk kultur).

Foto: Angela Weiss/AFP

Ikke alle kjendiser foretrekker å stille seg bak alkohol – popstjernen Katy Perry lanserte drikken De Soi non alcoholic aperitifs i januar. Bakgrunnen var at hun ble kjent med businesspartneren sin Morgan McLachlan i 2020 da begge var gravide og lystne på noe godt og alkoholfritt å drikke.

Bloomberg skrev nylig at selskapet har hentet inn 4 millioner dollar i støtte, og at de ønsker å spre produktet over hele USA.

Foto: Andy Kropa/AP

Sangstjernen – og Chrissy Teigen-ektemann – John Legend står bak vinselskapet LVE (som jo kan tolkes som «love» i klassisk John Legend-stil, men egentlig står for Legend Vineyard Exclusive).

De står bak en rekke forskjellige viner, både rød, hvit, musserende og rosé. Så da er det bare å sette på de romantiske låtene, og nyte et glass Legend.

Foto: Jae C. Hong/AP

Skuespiller Jennifer Garner er en av medeierne til barnematselskapet Once upon a farm, som fokuserer på sunn småsnack, smoothier og grøt på pose. Garner ble med på laget i 2017, ifølge PR Newswire.

Og jaggu har Garner en stor familiegård hvor flere av råvarene til produktene dyrkes, som blåbær og gresskar.

Foto: Paras Griffin/AFP

Sanglegende Patti LaBelle står bak Patti’s Good life, en serie produkter av blant annet ferdigpaier, pannekakemikser, ferdigretter og pannekaker.

I 2015 tok salget av paiene hennes helt av etter at Youtuberen James Wright anmeldte dem i en video: Den amerikanske kjeden Walmart skal ha solgt én pai i sekundet da det kokte som verst, ifølge Essence.

Foto: Michael Tran/AFP

Superstjernene Brad Pitt og Angelina Jolie eide til nylig vinmerket Miraval sammen, samt vingården Château Miraval.

Det har dog vært mye dramatikk blant vinrankene i det siste, da Jolie solgte sin andel av chateauet til milliardæren Yuri Shefler uten av Pitt skal ha visst om det, ifølge Wine Spectator.

Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Livin’ on a prayer, men også on pasta sauce. For familien til rockelegenden Jon Bon Jovi står nemlig bak Bongiovi pasta sauces, som støtter the Jon Bon Jovi Soul Foundation.

Oppskriften på sausen skal, ifølge selskapet, stamme fra oldemor Bongiovi, som pleide å lage nok saus til hele nabolaget.

Foto: Damian Dovarganes/AP

Greit, greit, så er kanskje David Chang kokk, så så spesielt er det ikke at han står bak matprodukter. Men han har også blitt en vaskeekte kjendis gjennom Netflix-programmer som «Ugly Delicious», og restaurantimperiet han har bygd opp gjennom de siste årene (dog ikke uten kontrovers, han har blant annet blitt kritisert av en tidligere ansatt for dårlige arbeidsforhold).

Nylig begynte kokken og gründeren også med matprodukter, som Momofuku ferdignudler, sauser, krydre og chili crunch. Han har også stått i frontlinjen for å løfte fram mikrobølgeovnen som et bra kjøkkenredskap – og har som seg hør og bør lansert boller til å lage mat i mikrobølgeovnen med.

PS: Ble du sulten og lysten på noen gode middagstips? Ta en titt på våre beste oppskrifter her!

Vegard Harm og Morten Hegseth er tilknyttet Max Social, som er et heleid profilbyrå i VGTV AS. VGs redaksjonelle vurderinger gjøres uavhengig av dette. Redaksjonen står fritt. Oversikt over bindinger for profiler som gjør oppdrag for VG ligger her.

Finn flere artikler:
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?