Lise Finckenhagen: Skalldyrfesten

25. juni 2021Aktuelt
SKALLDYRFEST: Med ulike skalldyr på menyen er du sikret suksess på sommerfesten, men også i hverdagen.
SKALLDYRFEST: Med ulike skalldyr på menyen er du sikret suksess på sommerfesten, men også i hverdagen.
Foto: Johanna Siring

Med østers, sjøkreps, krabbe, blåskjell og kamskjell på menyen er du sikret suksess. Det er enkelt å stelle i stand og passer både til hverdag og fest.

Hvis jeg måtte velge meg et skalldyr - hadde valget falt på sjøkreps. Store, saftige, flotte sjøkreps som er perfekte å grille. Så lekkert, enkelt og fantastisk godt.

Utfordringen er å få tak i rå sjøkreps, og det er ganske viktig. Kokte kreps kan gjerne varmes forsiktig på grillen, men fordi de allerede er varmebehandlet kan for mye varme lett føre til både tørt og seigt kjøtt, og det ønsker vi absolutt ikke! Store rå sjøkreps derimot blir uimotståelig saftig.

Del krepsen i to på langs – nesten igjennom. Stopp når kniven treffer skallet på undersiden og knekk (eller brett) sjøkrepsen ut som en sommerfugl før du krydrer kjøttet lett med salt og kvernet pepper og legger på gode klatter med hjemmelaget hvitløk- og estragonsmør.

Selve grillingen er gjort unna på få minutter, så sørg for at alt er klart før du går i gang. Du kjenner det på lukta når det nærmer seg, duften av «karamelliserte» skalldyr er forlokkende sødmefull. Og så ser du at kjøttet skifter fra å være glassaktig til å bli hvitt (litt glassaktig i midten er bare fint) der det freser og bader i kryddersmøret sitt. De nygrillede krepsene skal nytes med det samme, her er det ingen grunn til å vente!

Hvis man også har østers, krabbe, kamskjell og blåskjell på menyen er man virkelig klar for sommerens skalldyrsfest.

Publisert: 25.06.2021 kl. 15:08


Finn flere artikler:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?