Perfekt grilltilbehør - hjemmelaget og lett potetsalat
Etter tidenes lengste vinter og vår er det endelig grillsesong. Vi har oppskriften på verdens beste potetsalat.
Enten du skal grille hjemme eller i parken er tilbehør som ikke er for mektig viktig. Derfor er denne potetsalaten uten majones, rømme eller creme fraiche min absolutte grillfavoritt.
Den er frisk og lett på grunn av sitronsmaken fra sitronolivenolje, men likevel syndig god på grunn av parmesanosten.
Denne er så god at man bør lage mye av gangen, salaten blir spist opp på rekordtid!
Til 6 personer:
1,5 kg amadinepoteter
1 pakke grønne bønner/harricot verts
1 stykke parmesan
1 liten pakke pinjekjerner
2 sjalottløk eller 1 rødløk
1 dl sitronolivenolje eller olivenolje og saften av en sitron
4 ss finkuttet mynte eller basilikum
Salt og pepper
Slik gjør du:
Start med å kutte opp potetene i små biter og damkok dem på rist i ca 15 minutter. De siste tre minuttene legger du også bønnene oppi. La potetene og bønnene avkjøle seg.
I mens finhakker du løk og urter. Rasp parmesanen og bland det sammen med løk, urter og oljen. Rist pinjekjernene i tørr panne på høy varme.
Rør rundt ofte så det ikke svir seg. Bland alt sammen i en stor bolle og smak til med salt og pepper.
Denne potetsalaten passer utmerket til alle typer grillmat, men spesielt godt til lammekjøtt hvis du velger mynte. For å gjøre den enda mer mettende kan du også blande inn småtomater!