Gjør klar til St Hans-fest
Spekemat med tilbehør er perfekt til midtsommerfesten.
På lørdag er det St Hans, og en god anledning til å samle venner og familie til et godt måltid. Spekemat smaker like godt til piknik på stranden, på terrassen eller inne dersom været ikke skulle holde til midtsommerfesten. Du kan gjøre så mye, og så lite, du vil ut av en festmiddag hvor du serverer spekemat.
Hvis du vil gjøre det enkelt kjøper du ferdigskåret spekeskinke og pølser og servere med en grønn salat med avokado og friske jordbær.
Tipsene under lar deg imponere litt mer med tilbehøret; her får du oppskrifter på eggerøre, jordbær- og mangosalsa, aspargessalat og en sydlandsk potetsalat.
Til dessert passer det med en skikkelig sommerlig kake – prøv denne oppskriften på bløtkake med jordbær.
Spekefat
Server spekematen med friske frukter som litchi, pasjonsfrukt og mango.
Spekefat. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Alf Børjesson.)
Eggerøre
Eggerøre er enkelt og greit og lage, og hører til på bordet sammen med spekemat.
Eggerøre. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals.)
Jordbær- og mangosalsa
Prøv denne friske salsaen til spekematen.
Jordbær- og mangosalsa. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)
Aspargessalat
Asparges er sommermat og sammen med andre grønnsaker og en vinaigrettedressing blir dette det perfekte tilbehør til spekematen.
Aspargessalat. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Studio Dreyer-Hensley.)
Sydlandsk potetsalat
Potetsalat er alltid populært og passer spekematen.
Sydlandsk potetsalat. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)