Gjør klar til St Hans-fest

Eggerøre.
Eggerøre.
Pia Cecilie Vabro

Spekemat med tilbehør er perfekt til midtsommerfesten.

På lørdag er det St Hans, og en god anledning til å samle venner og familie til et godt måltid. Spekemat smaker like godt til piknik på stranden, på terrassen eller inne dersom været ikke skulle holde til midtsommerfesten. Du kan gjøre så mye, og så lite, du vil ut av en festmiddag hvor du serverer spekemat.

Hvis du vil gjøre det enkelt kjøper du ferdigskåret spekeskinke og pølser og servere med en grønn salat med avokado og friske jordbær.

Tipsene under lar deg imponere litt mer med tilbehøret; her får du oppskrifter på eggerøre, jordbær- og mangosalsa, aspargessalat og en sydlandsk potetsalat.

Til dessert passer det med en skikkelig sommerlig kake – prøv denne oppskriften på bløtkake med jordbær.

Spekefat

Server spekematen med friske frukter som litchi, pasjonsfrukt og mango.

Spekefat. (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt/Alf Børjesson.)

Eggerøre

Eggerøre er enkelt og greit og lage, og hører til på bordet sammen med spekemat.

Eggerøre. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Astrid Hals.)

Jordbær- og mangosalsa

Prøv denne friske salsaen til spekematen.

Jordbær- og mangosalsa.
Jordbær- og mangosalsa.

Jordbær- og mangosalsa. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)

Aspargessalat

Asparges er sommermat og sammen med andre grønnsaker og en vinaigrettedressing blir dette det perfekte tilbehør til spekematen.

Aspargessalat.
Aspargessalat.

Aspargessalat. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt/Studio Dreyer-Hensley.)

Sydlandsk potetsalat

Potetsalat er alltid populært og passer spekematen.

Sydlandsk potetsalat.
Sydlandsk potetsalat.

Sydlandsk potetsalat. (Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt.)

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?