Syv suverene måter å piffe opp kakaoen på

18. februar 2014Aktuelt

Kjenner du alle triksene for å blåse nytt liv i den gamle nytelsesdrikken? Her er listen over våre favorittmåter å smaksette deilig, varm sjokolade på.

Det er kaldt, du vil ha kakao. Og det er få ting som passer bedre om vinteren enn å eksperimentere med ulike måter å intensivere nytelsen ved inntak av allerede fristende søtsaker. Man kan bli stående å tenke: Hvordan få en perfekt kakao?

Det skal selvsagt være skikkelig, mørk sjokolade, med høy kakao-prosent. Det skal være H-melk. Det skal ikke være klumper. Ikke snerk. Skal det være krem? Antakelig.

Men det finnes mer. Det finnes krydder som chili og kanel! Og vanilje. Marshmallows, selvfølgelig. Karamell. Havsalt! Kaffe! Appelsin! Slå deg løs med en av disse - og finn din nye favoritt.

Foto: seriouseats.com
Foto: seriouseats.com

Sjokolade og appelsin er en kjent superkombo, og her får de voksne til og med en liten brennevinsskvett i tillegg. Hvis ikke du finner pisco (som er et søramerikansk brandy) kan du gjerne bruke en annen brandy.

Foto: trinesmatblogg.no/Picasa
Foto: trinesmatblogg.no/Picasa

En annen voksenvariant er Trine Sandbergs kaffe med sjokolade - i den rekkefølgen. Hvis du vil snu på forholdene, funker det fint å ha bittelitt espresso (eller en skje pulverkaffe) i en kopp med mer normal kakao også.

Foto: howsweeteats.com
Foto: howsweeteats.com

Denne overdådige varianten fant vi på bloggen howsweeteats.com. Kombinasjonen av kokos og sjokkis er ganske drøy - det er slett ikke umulig at man skal vurdere en skvett brennevin - kanskje rom - i denne også, faktisk.

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Vår egen Lise Finckenhagens kakao med chili er en vinner. Både sjokolade og chili har egenskaper som sies å være veldig ok for kroppen, og de to sammen, vel, det sier seg selv at det funker. Men pass opp, for chilifrukter varierer i styrke. Det bør være mer et hint av spice enn en skikkelig brannbombe.

Foto: hobbykokken.no
Foto: hobbykokken.no

Olav Birkeland driver bloggen hobbykokken.no har tre varianter, hvor alle er basert på kakaopulver, men hvor Olav, den rakkeren, bruker smør for å kompensere for fettet som mangler når man ikke bruker sjokolade (som jo er kakao tilsatt fett og sukker). Han lager én streit kakao med smør, én med chili, og én med vanilje.

Foto: martheborge.blogg.no
Foto: martheborge.blogg.no

Kombinasjonen av kanel og sjokolade er også god, gjerne toppet med en raus neve marshmellows.

Foto: abeautifulmess.com
Foto: abeautifulmess.com

Salt karamell har tilsynelatende tatt USA med storm, men ikke riktig tatt av i Norge ennå. Vi har vel og merke fått sjokolader som spiller på salt-søtt-kombinasjonen, som Freias «Walters mandel», men de salte karamellene har vi ikke sett så mye til enda. (Hvis ikke du gidder å lage karamell, er det et godt tips å ha en liten klype salt i kakaoen uansett - det fremhever smaken.)

Publisert: 18.02.2014 kl. 07:56
Oppdatert: 29.12.2014 kl. 09:29


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?