Til hovedinnhold

Norske smaker

13. november 2012Aktuelt
Server boknafisken med hvit saus, poteter og gulrot. (Foto: Norsk Sjømatråd/Sarah Cameron Sørensen og Bent Raanes.)
Server boknafisken med hvit saus, poteter og gulrot. (Foto: Norsk Sjømatråd/Sarah Cameron Sørensen og Bent Raanes.)

Lyst på en skikkelig norsk middag? Her får du oppskrift på seks norske måltider.

Dersom du føler for en skikkelig norsk middag, finner du oppskrifter på norsk tradisjonsmat her.

Prøv deg på klassiske kjøttkaker med muskat, ingefær og allehånde servert med brun saus, smørdampede grønnsaker og tyttebærsyltetøy. Ertesuppe kokt på svinenknoke gir ekstra god smak, og er skikkelig kraftkost på kalde vinterdager. Boknafisk har en fin, syrlig smak og serveres tradisjonelt med hvit saus, poteter og gulrøtter.

Flesk og duppe har alltid vært vanlig mat i hele landet, en smakfullt, enkel og rask rett. Sodd er en slags blanding mellom suppe og gryte, og aller best blir den når den får stått og sydet lenge på komfyren. Det er veldig stas å lage sin egen kjøttpudding i blant, server kjøttpuddingen med brun saus, gjerne med litt geitost.

God norsk middag!

Publisert: 13.11.2012 kl. 15:51
Oppdatert: 23.11.2015 kl. 15:47


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?