Cronut-skaperen slår til igjen: Kaffedesserten «Waffogato»

SISTE NYTT: Dominique Ansel lanserer sitt siste påfunn: The Waffogato. Foto: AFP Emanuelle Dunand / @dominiqueanselbakery
SISTE NYTT: Dominique Ansel lanserer sitt siste påfunn: The Waffogato. Foto: AFP Emanuelle Dunand / @dominiqueanselbakery
Maria Tveiten Helgeby

Mannen bak den verdensberømte cronuten avdekket i dag sitt nyeste påfunn. En iskremvaffel toppet med espresso og lønnesirup, som til slutt nesten blir som en milkshake.

Det ble hysteriske tilstander da konditoren Dominique Ansel lanserte cronuten i bakeriet sitt i fjor. Folk stod i kø i timevis for å få en smak av den eksklusive og spennende hybriden, som er en kombinasjon av donut og croissant. Desserten er fortsatt så populær at folk nå ansetter personer til å stå i kø for dem, for å slippe og vente de lange timene selv.

NYSKAPENDE: Dominique Ansel finner stadig på nye og spennende kombinasjoner og sier han liker å bli utfordret. Foto: @dominiqueanselbakery
NYSKAPENDE: Dominique Ansel finner stadig på nye og spennende kombinasjoner og sier han liker å bli utfordret. Foto: @dominiqueanselbakery

Nå slår Ansel til igjen. Mandag ble det nemlig avslørt at den verdensberømte konditoren har skapt en ny, helsprø hybrid-dessert: The Waffogato.

The Waffogato er vaffelformet iskrem med smak av vanilje og et hint salt, som plasseres i en kopp før den blir toppet av varm espresso smakssatt med lønnesirup. Når vaffelen etterhvert smelter, avdekkes biter av belgisk vaffel og små tapiokaperler.

- Til slutt er den nesten som en milkshake, sier cronut-skaperen til The Wall Street Journal.

Ansel startet arbeidet med desserten for to måneder siden da en veldedig organisasjon utfordret han til å lage en dessert inspirert av frokost. Inspirasjonen hentet han fra den klassiske italienske affogatoen, der en iskule toppes av en shot espresso, og barndommen i Frankrike da moren pleide å lage vafler til han.

Bare noen timer etter at nyheten ble avslørt på Facebook-siden til Dominique Ansel Bakery, har konditoren nok en gang fått massiv medieomtale på store matsider som Grubstreet og Eater. Den lekre desserten kommer i salg i begynnelsen av mai - rett før cronuten fyller ett år.

Dette er for øvrig ikke første gang siden cronuten den kreative konditoren kommer med kulinariske sprell. I mars i år avdekket han en dessert som sannsynligvis falt i smak for alle som liker kombinasjonen melk og kjeks: Et glass laget av cookies som blir servert fylt med melk.

Ideen kom visstnok etter at den franske konditoren smakte Oreo-kjeks for første gang, og ble tipset om å spise den med et glass melk. Også da fikk Ansel og bakeriet hans stor medieoppmerksomhet.

MILK AND COOKIES: Tidligere i vår lanserte Dominique Ansel en dessert som bestod av små cookies-glass fylt med melk. FOTO: Thomas Schauer
MILK AND COOKIES: Tidligere i vår lanserte Dominique Ansel en dessert som bestod av små cookies-glass fylt med melk. FOTO: Thomas Schauer

Har du spist cronuts, waffogato eller noen andre godbiter i det siste? Legg ut et bilde på Instagram og merk bildet med #godtno, så kan det hende ditt bilde kommer på forsiden!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?