Unngå disse tabbene når du lager indisk mat
Slik lykkes du med indisk mat. Hint: Følg oppskriften!
– Indisk mat er findelt, finkokt, smakfullt og meget fargerikt, sier Niru Kumra til Godt.
Kumra står bak matbloggen Nirusverden, holder kurs i indisk matlaging og har nylig gitt ut sin andre kokebok. Den første hun ga ut, «Indisk mat på norske fat», var den første indiske kokeboken som ble skrevet på norsk.
– Variasjonen innen indisk mat er stor over hele landet, og det finnes for eksempel mye naturlig glutenfritt, sier kokebokforfatteren.
Nå deler Kumra sine beste tips til hvordan du lykkes med indisk.
1. Å ha feil utstyr
– Praktisk utstyr og kvalitetsrike krydre er halve jobben. En kjøkkenmaskin, stavmikser, morter, fiskesil og rasp er minste minimum. Trykkoker er ikke et must, men reduserer koketiden på linser og bønner.
2. Å ikke følge oppskriften
– Det er viktig at det som skal i først has i først, og det som skal ha kort steke- eller koketid has i til slutt. Dette er ofte avgjørende, og derfor meget viktig.
3. Å starte med for høye ambisjoner
– Det er lurt å starte med en rett som har en enkel fremgangsmåte, og ikke så mange krydre. Hvis ikke kan man miste motivasjonen. Tandoori-retter er relativt enkle, og stekeovn kan brukes.
4. Å ikke treffe med krydrene
– Det er veldig viktig å vite hvor mye krydder man skal ha, og ikke minst å få tak i kvalitetskrydre.
5. Å kutte ingrediensene feil
– Jeg ser på kursene jeg holder at folk kutter veldig store biter eller kjevler altfor tykt. Da endrer smaken seg.
6. Å bli utålmodig
– En av de vanligste feilene folk gjør, er at de ikke lar det koke lenge nok.