Slik skreller du mango på få sekunder

SMART: Alt du behøver er et glass, og vips har du skinnfri mango på bare 20 sekunder. Foto: Patrick da Silva Sæther/VG.
SMART: Alt du behøver er et glass, og vips har du skinnfri mango på bare 20 sekunder. Foto: Patrick da Silva Sæther/VG.
Maria Tveiten Helgeby

Spar masse tid og strev med dette smarte trikset neste gang du skal spise mango.

Mango er en nydelig frukt som gjør seg like godt alene som sammen med annen mat. I motsetning til et eple som bare er å knaske i seg, kan frukten være både vanskelig og sølete å renske på grunn av tykt skall og uregjerlige steiner.

Derfor har vi fått kokk og deleier av Kulinarisk Akademi, Espen Vesterdal Larsen, til å demonstrere et triks som gjør det superenkelt å nyte mango.

Slik skreller du mango

For at dette skal fungere er det viktig at mangoen har riktig modningsgrad. Hvis den er for hard og umoden, vil det være vanskelig å få glasset mellom skallet og fruktkjøttet. Hvis den er for moden kan fruktkjøttet bli most. Det er også en fordel at glasset er tynt.

Kokk Espen Vesterdal Larsen forteller at det er viktig å kjenne på mangoen for å se om den er moden.

- Ta på frukten og klem lett. Den skal gi litt etter uten å være helt bløt. Sjekk at den ikke har rynker, for da har den begynt å miste fuktigheten, tipser Larsen.

Den vanligste feilen folk gjør, er å skjære feil i forhold til steinen.

- Mangosteinen er stor og flat, og ligger på langs i frukten. Derfor bør man prøve å følge steinen med kniven for å få skåret av et så bra stykke som mulig, tipser Larsen.

Han gjør oppmerksom på at det selges flere typer mango i Norge, og at både gule, grønne og røde mangoer kan være helt modne.

- De har forskjellig smak og bruksmåter. Alle er gode å spise som de er, men man kan gjerne si at de kjempesøte dypt gule pakistanske og thailandske mangoene er supre til dessert, mens mango med lysegult fruktkjøtt er syrligere og passer bra til for eksempel salsa, tipser kokken.

Har du noen spennende frukttriks? Del gjerne i feltet under!Og vis oss dine mangoretter på Instagram og merk bildet med #godtno.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?