4 lekre retter med reker

26. mai 2017Aktuelt
SMAKEN AV SOMMER: Reker i alle retter. FOTO: Sara Johannessen/VG
SMAKEN AV SOMMER: Reker i alle retter. FOTO: Sara Johannessen/VG

Reker er nydelig sommermat med godt brød, sitron og majones. Men det er mye annet du også kan bruke de rosa delikatessene til.

Få råvarer sier sol, sommer og svaberg mer enn ferske reker. Men altså, det er ingen grunn til å vente på bølgeskvulp og blå himmel for å nyte disse rosa delikatessene.

Et bugnende rekefat er både enkelt og lekkert. Med godt brød, majones og sitron har du alt som skal til for et perfekt måltid. Har du lyst til å gjøre noe mer med rekene kan du lage din egen rekerøre for eksempel. Enhver brødskive vil være fra seg av misunnelse når de kaster blikket på en saftig ristet blings toppet med ferske reker rørt sammen med majones, rømme, rødløk, gressløk, dill, rogn og tynt skivet fennikel.

Eller hva med en «pimpet» varianten av «reker i avokado»? Pynt avokadoen med urter, spirer, spiselige blomster, rogn, sesamfrø, chilisalt eller noen annet du synes kan passe, og fyll på med reker blandet med hjemmelaget «Rhode Island-dressing». Da skal du se at denne gamle traveren får sin renessanse.

En annen rett du skal se får raske ben å gå på, er varme reker med chili og hvitløk. Trikset er å la hvitløken bli gyllen og sprø i olje- og smørblandingen før du trekker pannen til side og tilsetter rekene. Pass godt på så ikke hvitløken blir brent, da ender retten opp med å smake beskt. I tillegg er det viktig at rekene kun varmes forsiktig for å unngå viskelær-konsistens. Fikser du disse to utfordringene er det bare å finne frem godt brød så du er sikker på å få med deg hver eneste lille dråpe av smak i pannen.

Og glem for all del ikke å koke kraft på rekeskallet. Har du ikke tid så lov meg at du fryser ned skallene og koker ved neste anledning. En smaksrik rekekraft er nemlig et utmerket utgangspunkt for en nydelig kremet rekesuppe. Får du tak i ramsløk kan jeg på det varmeste anbefale deg å toppe suppen med litt ramsløkolje.

Som sagt, bedre sommermat finnes vel knapt, og det selv om solen skulle finne på å forsvinne bak en enorm sky.

Publisert: 26.05.2017 kl. 10:21


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?