Det beste jeg vet med Atli Már Yngvason

SJEF: Kokk Atli Már Yngvason åpnet Pjoltergeist på Fredensborg i Oslo i 2013, og stengte dørene fem år senere. I høst åpnet han sin nye restaurant Katla i Oslo. Foto: Hallgeir Vågenes/VG
SJEF: Kokk Atli Már Yngvason åpnet Pjoltergeist på Fredensborg i Oslo i 2013, og stengte dørene fem år senere. I høst åpnet han sin nye restaurant Katla i Oslo. Foto: Hallgeir Vågenes/VG
Maria Tveiten Helgeby

Kjøkkensjef Atli Már Yngvason (36) gjør suksess med sin nye restaurant Katla. Det stopper han ikke fra å spise frossenpizza i heimen.

FAKTA
Født: 29. juli 1982
Fra: Reykjavik, Island
Bor i: Oslo
Status: Kjæreste
Jobb: Kjøkkensjef på Katla i Oslo, tidligere kjøkkensjef på Pjoltergeist
Foto: Hallgeir Vågenes/VG
FAKTA Født: 29. juli 1982 Fra: Reykjavik, Island Bor i: Oslo Status: Kjæreste Jobb: Kjøkkensjef på Katla i Oslo, tidligere kjøkkensjef på Pjoltergeist Foto: Hallgeir Vågenes/VG

I «Det beste jeg vet»»-spalten tar vi en prat med matglade kjendiser, kokker og bloggere. Tidligere har vi intervjuet blant annet Arne Brimi og «God Morgen Norges» Wenche Andersen. Denne gangen har vi snakket med Atli Már Yngvason, kjøkkensjef ved Katla og tidligere kjøkkensjef ved Pjoltergeist.

– Hva er din frokostfavoritt?

– Stekt egg og bacon. Jeg er ikke så kresen hjemme, så det har ikke noe å si hva slags egg eller bacon det er. Bare det er godt bacon og et godt egg. Kanskje litt tomat og agurk. Og en god ost.

– Hva spiser du helst til middag?

– Jeg spiser mye pizza på Tranen (ved Alexander Kiellands plass i Oslo, journ. anm), og da bestiller jeg pizza med nduja. Hjemme går det veldig mye i pasta og grønnsaker. Jeg spiser nesten ikke kjøtt eller fisk hjemme fordi det er så vanskelig å finne noe av bra kvalitet i butikkene. Og hvis det faktisk er bra kvalitet er det så dyrt. Og så er grønnsaker sunt og bra.

– Har du en favorittdessert?

– Jeg er ikke så glad i dessert, men jeg synes en sjokoladekake med vaniljeis er digg. Og så er jeg veldig glad i alt sort og salt. Hvis jeg ikke skal ut og drikke går jeg på Yummy Heaven (godteributikk i Torggata journ. anm.) og kjøper masse godteri.

– Hva er ditt favorittgodteri?

– Salt lakris og ting som er sure. Helst en kombinasjon av de to.

– Hva er det aller beste du kan få servert?

– Hvis jeg er hjemme hos noen, setter jeg veldig stor pris på hjemmelaget mat. Jeg blir ekstremt fornøyd hvis noen lager kjøttkaker i brun saus til meg. Hvis jeg er på restaurant synes jeg sjøkreps med hvitløkssmør og brød er det beste som finnes.

– Hva liker du aller best å servere til andre?

– Jeg er veldig glad i sjøkreps. Jeg tror at sjøkreps er noe vi alltid vil prøve å ha på menyen når det er i sesong.

– Hva er din favorittingrediens?

– Sjøkreps. Nå ble det mye sjøkreps, så jeg sier alt av skalldyr. Men sjøkreps er det beste som finnes.

– Er det en sesong du liker bedre enn andre?

– Ja, vintersesongen, for da er det sjøkreps. Haha, neida. Men jeg liker aller best å lage mat i januar for da er reker, sjøkreps og fiske på sitt aller beste.

– Hva har du alltid i kjøleskapet?

– Tabasco og dijonsennep. Jeg har generelt veldig lite i kjøleskapet.

– Hvilket redskap klarer du deg ikke uten?

– Er det kjedelig å si kniv?

– Neida, det er vanskelig å jobbe uten kniv. Hvilket redskap trenger man ikke?

– Brunoiskutter, sånn greie du putter løk inni, og så blir den kuttet i små terninger. Det har jeg aldri skjønt. Men mamma har en sånn. Jeg tror ikke hun bruker den noe særlig.

– Hva var det beste du visste da du var liten?

– Islandsk taco. Det er akkurat det samme som norsk taco, bare at det heter islandsk taco på Island. Det var hele pakka med spicemiks, kjøttdeig, tortilla eller skjell. Etter hvert kom avokadoen - det var fancy.

– Hvor vil du helst reise?

– Japan og Korea. Jeg var der for åtte eller ni år siden, og har veldig lyst til å se det igjen. Det var veldig gøy og veldig god mat, og jeg vil ha mer inspirasjon derfra.

– Hva hører du på når du lager mat?

– Akkurat nå spiller kokkene «Angel» av Jimmy Hendrix. Men det kan være alt fra Underworld til dårlig 90-talls teknomusikk som Scooter.

– Hva spiser du når du er alene hjemme?

– Frossen pizza. Men det kan ikke være Grandiosa.

– Hva spiser du aldri?

– Grandiosa. Og aldri oppdrettslaks eller scampi. Aldri.

– Hvor og hva går du helst ut og spiser?

– Jeg spiser veldig ofte pizza på tranen, og så er jeg ofte på Brutus (drives av Lava, som også driver Katla journ. anm.). Og blåskjell på Le Benjamin synes jeg er veldig bra.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?