Turmat: Her er fem alternativer til grillpølsa

29. september 2015Aktuelt
MANGE MULIGHETER: Man må ikke ta med seg pølser når man begir seg ut på tur i skog og mark. Toast i folie er superenkelt og suppe på termos er topp om man ikke får skikkelig fyr på bålet. Foto: Sara Johannessen/VG
MANGE MULIGHETER: Man må ikke ta med seg pølser når man begir seg ut på tur i skog og mark. Toast i folie er superenkelt og suppe på termos er topp om man ikke får skikkelig fyr på bålet. Foto: Sara Johannessen/VG
Line Blokhus
Line Blokhus

Det er aldri feil å ta med seg en pølsepakke til å grille på bålet, men det finnes mange andre deilige ting du kan ta med deg i tursekken.

Halve moroa med skitur, om det så er for å se andre gå på ski, er å finne en fin plass å tenne bål. Grillpølser er et åpenbart nistevalg som ofte finner veien til tursekken. Med pinnebrød rundt pølsa har man også et artig alternativ til lompe eller pølsebrød.

Vi skal selvsagt ikke snakke ned disse to bålfavorittene – de er jo nettopp favoritter av en grunn! Men hvorfor ikke teste ut disse alternativene neste gang du legger ut på tur?

PINNEBRØD MED VRI: Med litt kanel og sukker blir pinnebrødene til kanelsnurrer på pinne. Foto: Sara Johannessen/VG
PINNEBRØD MED VRI: Med litt kanel og sukker blir pinnebrødene til kanelsnurrer på pinne. Foto: Sara Johannessen/VG

Disse digge kanelsnurrene er laget med pinnebrøddeig, så hvis du allerede har planlagt å grille pinnebrød trenger du bare ta med deg en ekstra plastpose med kanel og sukker. Rull en deigklump til en lang pølse, dypp pølsen i kanel og sukker, lag en knute og tre den på en pinne. Så er det bare å grille den på bålet; og vips så har du en fiks ferdig kanelsnurr på pinne!

PAKK INN PIZZAEN: Pizza kan du både steke i panne og det blir enda lettere om du lager den klar og pakker den inn i aluminiumsfolie før du går på tur. Foto: Sebastian Skauen Johnsen
PAKK INN PIZZAEN: Pizza kan du både steke i panne og det blir enda lettere om du lager den klar og pakker den inn i aluminiumsfolie før du går på tur. Foto: Sebastian Skauen Johnsen

Pizza eller innbakt pizza kan varieres i det vide og det brede og tilpasses enhver smak. Har du en bålpanne kan du raskt steke små pizzaer rett i panna over bålet. Enda enklere blir det hvis du lager klar innbakte pizzaer før du drar hjemmefra, og pakker de inn i aluminiumsfolie. Legg de brettede og innpakkede pizzaene på bålet og snu dem flere ganger underveis. Bål-calzonene er ferdige når man hører en hul lyd når man banker lett på dem.

ENKELT, MEN GODT: Ostesmørbrød med ost og skinke smaker godt på tur. Her man kan selvsagt være så kreativ man vil! Foto: Sara Johannessen/VG
ENKELT, MEN GODT: Ostesmørbrød med ost og skinke smaker godt på tur. Her man kan selvsagt være så kreativ man vil! Foto: Sara Johannessen/VG

Pinlig enkelt, men likevel utrolig godt! Pakk inn brødskiver med ost, skinke og kryddersmør i aluminiumsfolie og stek de i glørne på bålet. Du kan selvsagt avansere med smaksrike oster og spennende skinker - men selv et enkelt ostesmørbrød med gulost og kokt skinke smaker bedre enn en kald skive!

FISK I EN FEI: Har man forberedt måltidet før man går ut på tur lager maten seg selv mens man hygger seg foran bålet. Foto: Trond Solberg/VG
FISK I EN FEI: Har man forberedt måltidet før man går ut på tur lager maten seg selv mens man hygger seg foran bålet. Foto: Trond Solberg/VG

Du kan pakke inn nærmest hva som helst i folie og bake det på grillen eller bålet. Fisk med grønnsaker forberedes raskt før du begir deg ut på tur og tilberedes i en fei blant glørne. Deilig, mettende og ikke minst veldig sunt!

RETT I TURKOPPEN: Varm suppe er godt for sultne turmager og kalde fingre. Med varm suppe på termosen er det heller ikke krise om man ikke får fyr på bålet. Foto: Sara Johannessen/VG
RETT I TURKOPPEN: Varm suppe er godt for sultne turmager og kalde fingre. Med varm suppe på termosen er det heller ikke krise om man ikke får fyr på bålet. Foto: Sara Johannessen/VG

Skulle det skjære seg med bålopptenningen er det greit om en har tatt med en termos med noe varmt i. Både små og store hender kan bli kalde på tur – og da er det godt å varme seg på en varm kopp. Lag en enkel og deilig suppe hjemme eller på hytta og hell den over på termos. Suppen kan serveres i turkopp når magene rumler, gjerne med nystekte pinnebrød og grillpølser.

Publisert: 29.09.2015 kl. 16:21
Oppdatert: 12.01.2018 kl. 11:47


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?