Suppe, pasta og pizza: Smaksrike kantarellretter

GULL I GRØNNE SKOGER: Kantareller også kalt skogens gull gjør seg godt i suppe, men passer også bra i en enkel og god pastarett. Foto: Sara Johannessen/VG
GULL I GRØNNE SKOGER: Kantareller også kalt skogens gull gjør seg godt i suppe, men passer også bra i en enkel og god pastarett. Foto: Sara Johannessen/VG
Lise Finckenhagen

Gylne og vakre, kantareller er virkelig verdt å lete etter. Ryktene sier at den som leter - den finner, for i år har naturen vært ekstra raus med kantarellene.

Og finner du en så finner du mest sannsynlig flere da kantarellen gjerne vokser i «flokk». Den høyt elskede soppen er ganske enkel å skille fra annen type sopp både på utseende og lukt, men er du i den minste tvil bør du absolutt ta en tur innom soppkontrollen eller alliere deg med en erfaren sanker.

Og når du endelig har fått deg en fin liten samling, ja da er det bare å begynne å glede seg til et nydelig måltid. Den første runden er aller best smørstekt synes jeg. Når kantarellen har fått kost seg i godt med smør i tillegg til hvitløk og sjalottløk er den virkelig i sitt ess. Server den sånn på en god blings, eller bland de hvitløkstekte kantarellene sammen med pasta, parmesan, ruccula og litt chili når du vil strekke det litt lenger.

Sopp med eventuelle skjønnhetsfeil egner seg perfekt i en kremet suppe, veldig enkelt og helt perfekt. Gjerne servert med ristet brød dryppet med olivenolje og gnidd inn med hvitløk.

Eller hva sier du til en hvit pizza toppet med stekte kantareller, trøffelsalami og balsamicosyltet løk? Fortvil ikke hvis du synes det høres avansert ut (men du verden så godt det er da). Trøffelsalami kan erstattes med annen italiensk salami eller spekeskinke, og den syltede løken kan kjøpes ferdig sånn for enkelhetens skyld (blir veldig godt uten og altså).

Grip kurven og gled deg over naturens raushet, kanskje er du så heldig at du kommer over tepper av gull i grønne skoger.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?