Gulrot-øl er det siste innen øl

26. juni 2015Aktuelt
KOMBO: Hva tenker du om denne smakskombinasjonen? Illustrasjonsbilde av Brinkhoff's. Foto: Eirik Haugen Aspaas/Nils Bjaaland/VG
KOMBO: Hva tenker du om denne smakskombinasjonen? Illustrasjonsbilde av Brinkhoff's. Foto: Eirik Haugen Aspaas/Nils Bjaaland/VG

Alle vet at vin og øl blir krøll, men hva med øl og gulrot? Et australsk ølbryggeri har nå laget nettopp dette: Gulrot-øl.

Ølen heter Wabbit Saison, og har gjort sin seiersgang over Internett de siste dagene. Store nettsteder som Huffington Post og Mashable har nå skrevet om den oransje alkoholholdige drikken.

- Det er en jordaktig og ganske «funky» øl, skriver ølbrygger Wade Curtis i en mail til Godt. Han jobber i ølbryggeriet 4Hearts Brewing Company i Ipswich, Australia,

Pepret smak

Ølbryggeren fikk idéen en dag han besøkte en lokal gulrotgård, og så hvor mange gulrøtter som ble kastet fordi de hadde feil form. Curtis begynte med ett å lure på hva slags øl man kunne ha laget med de snåle gulrøttene.

- Jeg visste ikke engang om det kom til å fungere, skriver ølbryggeren.

Sammen med bonde Richard Gorman, lager de nå et øl som er 16 prosent gulrot og 6,5 prosent alkohol. Ifølge et presseskriv er det et gårds-ale med belgisk stil.

Artikkelen fortsetter under bildet.

RADARPAR: Wade Curtis og Richard Gorman står bak den oransje øl-en. Foto: 4Heartsbrewing
RADARPAR: Wade Curtis og Richard Gorman står bak den oransje øl-en. Foto: 4Heartsbrewing

Ølen tok seks uker å utvikle, og er krydret med pepper.

- Jeg lagde en testrunde med ren gulrotjuice, og det ble omtrent som gulrotcider. Vi fikset litt på den, og brukte pasteurisert gulrotjuice. Nå har smakene virkelig begynt å utvikle seg, forteller Curtis.

I først omgang har bryggeriet laget rundt 1200 liter av den knalloransje ølen, som kun er tilgjengelig i små barer i Australia, ifølge Mashable.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Sminke på grisen

Dette er forøvrig ikke første gang ølentusiaster har eksperimentert med den populære i drikken. Tidligere i år kom «Hop Theory» - «teposer» for øl - som ved hjelp av ingredienser som cascadehumle, appelsinskall og korianderfrø skal endre smaken på ølen man kjøper på butikken.

- Det blir litt som å putte sminke på grisen. Det er ikke noe poeng å kjøpe den billigste, dårligste og minst smakfulle ølen, og så prøve å putte en tepose med humle i. Da bør man heller kjøpe godt brygget pale ale, eller lage hjemmebrygget øl, sa ølsommelier Amund Polden Arnesen til Godt da.

Hva tenker du om gulrot-øl? Noe for deg? Diskutér gjerne i kommentarfeltet.

Publisert: 26.06.2015 kl. 15:46
Oppdatert: 26.06.2015 kl. 15:57


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?