Kjøkkenredskapene du kanskje ikke visste at fantes

LEKENDE LETT: Nå blir det superenkelt å kutte ananas. Og å helle vannet av pastaen. Helt nødvendig? ikke sikkert. Gøy? Absolutt. Foto:NTB Scanpix/Produsenten.
LEKENDE LETT: Nå blir det superenkelt å kutte ananas. Og å helle vannet av pastaen. Helt nødvendig? ikke sikkert. Gøy? Absolutt. Foto:NTB Scanpix/Produsenten.
Pia Cecilie Vabro

Det er ikke sikkert at du trenger dem. Men det er helt sikkert at de gjør det litt morsommere å lage mat.

Det er kanskje sånn at du egentlig ikke trenger så mye annet kjøkkenutstyr enn et godt skjærebrett, et par kjeler i forskjellige størrelser, en sleiv eller to og en skarp kniv for å lage skikkelig god mat. Men noen ganger er det litt morsomt med de tingene som gjør livet litte granne enklere, og som gjør at vi slipper å gjøre alt arbeidet. Maten blir jo like god.

Vi har funnet frem til syv kjøkkenredskaper du sikkert ikke trenger, men som vi liker ganske godt allikevel:

Eggeskiller. Foto: Produsenten/niceEshop.
Eggeskiller. Foto: Produsenten/niceEshop.

Sliter du med å skille egg? Blir det bare klin med skall i hvitten, eller enda verre med med plomme i hvitten? Det trenger du ikke lenger å tenke på. Med denne eggeskilleren blir det lett å skille egget.

Så da er det bare å finne frem din beste pavlova-oppskrift. Plommene du får til overs bruker du til hjemmelaget vaniljekrem.

Pastakjele. Foto: Produsenten/MaxiAids.
Pastakjele. Foto: Produsenten/MaxiAids.

Med dette smarte lokket, trenger du ikke lenger å dra frem dørslaget hver gang du skal helle vannet av pastaen (eller potetene eller brokkolien), det er bare å slå vannet rett ut av kjelen. i tillegg kan du la pastaen ligge i kjelen om det drøyer et par minutter før dere skal spise, uten at den blir kald. Ha gjerne på litt olivenolje, slik at den ikke klebrer seg mens den venter.

Ananasskjærer. Foto: NTB Scanpix.
Ananasskjærer. Foto: NTB Scanpix.

Ananas kan være ganske vanskelig å skjære opp. Og i hvert fall å skjære opp pent.Med denne ananasskjæreren fjerner du kjernen samtidig som du skreller den, samt skjærer den i akkurat passe tykke ringer. Det blir ikke så mye enklere enn dette.

Urtesaks. Foto: NTB Scanpix.
Urtesaks. Foto: NTB Scanpix.

Et triks for å finhakke urter er å putte dem i et glass og klippe med saks. Et enda bedre triks er å bruke en urtesaks, en saks som er designet for nettopp å finhakke urter. Gressløk, rosmaring, timian, oregano, basilikum - saksen klipper urtene i perfekte minibiter, bare legg dem på skjærebrettet og klipp i vei.

IPad-holder. Foto: Produsenten/Belkin.
IPad-holder. Foto: Produsenten/Belkin.

Vi bruker ikke så mye kokebøker lenger. De fleste av oss leser oppskrifter på smarttelefonene eller nettbrettet, men det er noe med å ha det liggende på kjøkkenbenken midt i vann- og matsøl som ikke er helt optimalt. Derfor er denne iPad-holderen helt midt i blinken. Den festes på kjøleskapet og du har iPad og oppskrift tilgjengelig, men trenger ikke tenke på å ødelegge den.

Mandolin. Foto: NTB Scanpix.
Mandolin. Foto: NTB Scanpix.

Greit nok. Det er noe terapeutisk ved å stå å skjære grønnsaker. Ganske enkelt, og litt sånn repetitivt. Men har man en gang prøvd en mandolin, så er man litt ferdig med den manuelle jobbingen. På en mandolin skjærer du poteter til en potetgrateng til åtte stykker på fem minutter. Også er det ganske gøy. Bare pass på at du bruker en håndbeskytter, for knivene er veldig skarpe!

Pastamåler. Foto: Produsenten/Kuchenprofi.
Pastamåler. Foto: Produsenten/Kuchenprofi.

Syns du, som oss, at det er vanskelig å beregne hvor mye pasta du skal koke? Enten blir det ikke nok, eller så sitter man igjen med altfor mye. Og siden pasta egentlig er aller best når den er nykokt og vi ikke liker å kaste mat, vil vi helst at det skal være akkurat nok. Men denne spagettimåleren kan du sørge for at du alltid koker akkurat nok spagetti - når det gjelder annen pasta er en god tommelfingerregel å beregne 100 gram ukokt pasta per person (hvis du gidder å ta frem vekten, da).

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?