Til hovedinnhold

Er dette tidenes mest Instagram-vennlige latte?

13. september 2017Aktuelt
KJENT FJES: Kaffen med skuespilleren Ryan Gosling har blitt skrevet om av det verdenskjente magasinet Vogue. Foto: Carrera Café/Instagram
KJENT FJES: Kaffen med skuespilleren Ryan Gosling har blitt skrevet om av det verdenskjente magasinet Vogue. Foto: Carrera Café/Instagram

Lager latte med Ryan Goslings fjes.

I 2015 skrev vi om selskapet Steam CC og deres «Ripple maker» som brukte 3D-printing til å lage svært detaljerte mønstre i skummet på kaffe-latter eller cappuccinoer.

Nå har den Los Angeles-baserte kaféen Carrera Café fått oppmerksomhet av selveste Vogue Magazine for sine kunstneriske latter, som lages med nettopp en slik maskin.

– Det er helt fantastisk å bli skrevet om i Vogue. Det er en direkte glede å være en del av et så ikonisk magasin, og å bli delt med leserne deres. Dette føles som en drøm, skriver Carrera Cafés Kia Illulian i en mail til Godt.

Selfie-kaffe

Bildene lages ved at kundene enten kan velge et bilde fra en bildebase, eller ved at de laster opp et eget bilde i en app. Med andre ord kan du fint få din egen selfie på kaffen - hvis du skulle ønske det.

– Det er så raskt og enkelt at til og med en femåring kan sende bildet de vil ha, og så kan vi ha det ferdigprintet innen ett minutt fra start til slutt, skriver Illulian.

Det er ikke bare latter som kan bli dekorert med kaffekunsten.

– Den printer på overflaten av alle slags kalde eller varme melkebaserte drikker, skriver Illulian.

Ikke latteart

EKSPERT: Sarah Mahmood jobber til daglig med Dromedar i Trondheim, og er norgesmester i latteart. Foto: Privat
EKSPERT: Sarah Mahmood jobber til daglig med Dromedar i Trondheim, og er norgesmester i latteart. Foto: Privat

Sarah Mahmood er norgesmester i latteart, altså lattekunst. Hun sier kaffene som serveres på Carrera Café ikke kan kalles latte art.

– Det er kunst, ja, men vi kan ikke kalle det for latte art. Latte art er det å bli utfordret i å lage et mønster ved å kombinere melk og kaffe, sier Mahmood til Godt.

Hun fortsetter:

– Late art handler mer om utfordringen man blir utsatt for, samt det å lage et uttrykk uten hjelp av maskiner, sier norgesmesteren.

Hun tror ikke at denne type kaffekunst kommer til å bli utbredt.

– Hvis kaffebarer må kjøpe en egen maskin for dette formålet, tror jeg ikke utbredelsen kommer til å bli stor. Men det er jo morsomt da, sier Mahmood.

Norgesmesteren forteller at det er flere ting som skal stemme for å lage perfekt latte art.

– Melken må ha riktig kvalitet; den skal være perfekt «glossy» og blank, og lage en kontrast mellom kaffen og melken. Det er også forskjellige vanskelighetsgrader av typer mønstre, og du skal gjerne være kreativ og bruke ulike helleteknikker, sier Mahmood.

Kjendiser og hunder

Carrera Cafés Instagram-feed er fullstappet av kaffedrikker med detaljerte bilder av alt fra Ryan Gosling og Tom Holland, til sangtekster og bilder av hunder.

– Vi selger gjennomsnittlig 200 latter per dag til bloggere og faste kunder som tar med venner og familie, forteller Illulian.

Hun fortsetter:

– Bildene våre er så detaljerte at de ser ut som malerier.

Hva tenker du om kaffene? Synes du det er latte art? Del gjerne dine tanker i kommentarfeltet!

Publisert: 13.09.2017 kl. 16:07


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?