Til hovedinnhold

Syv spennende måter du kan bruke appelsin i maten

11. mars 2016Aktuelt
FRISKT PUST: Appelsinsmaken gir havregrøten eller formkaken en frisk smak. 
Foto: Synøve Dreyer/Elin Vatnar Nilsen
FRISKT PUST: Appelsinsmaken gir havregrøten eller formkaken en frisk smak. Foto: Synøve Dreyer/Elin Vatnar Nilsen

Saftige, søte kaker eller salte og smakfulle middager - appelsinen kan brukes til mye mer enn som fast følge på skituren.

Før i tiden kom appelsinene bare til Norge i vinterhalvåret og det var rundt påsketider de var ekstra gode. Selv om vi nå har tilgang på appelsiner året rundt, holder vi stadig fast på tradisjonen med påskeappelsinen.

Selv om det fortsatt er noen uker igjen til påsken kan du tjuvstarte appelsinsesongen ved å bruke frukten i maten. Eller selvfølgelig spise den naturell eller presse den til fersk jus.

Både saften og skallet (bare husk å vaske skallet godt først) til den friske sitrusfrukten er nemlig velegnet i matlaging og passer til alt fra søte desserter til salte middagsretter. Appelsiner gir en balansert syre som løfter de fleste retter opp fra traust til smakfullt.

Publisert: 11.03.2016 kl. 11:43
Oppdatert: 01.03.2017 kl. 15:43


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?