Fire lette og mettende grønnsaksmiddager

21. august 2015Aktuelt
LETT OG GODT: Du spiser deg lett mett på squashspagetti eller en lun nektarinsalat med halloumi. Foto: Sara Johannessen/VG
LETT OG GODT: Du spiser deg lett mett på squashspagetti eller en lun nektarinsalat med halloumi. Foto: Sara Johannessen/VG

La de store kjøttstykkene få en hvilepause og forsyn deg heller av noe lett og grønt!

Mettende grønnsaksretter stappfulle av smak er noe jeg setter stor pris på. Ovnsbakt blomkål med tomatpesto og fetaost er en super rett i den kategorien. Lag tomatpestoen av myke soltørkede tomater, og blir det noe pesto til overs kan du bruke den neste gang du lager squashspagetti. For har du først fått opp øynene for den sunne, lette og grønne «pastaen» kommer du garantert til å lage det igjen.

For deg, som meg, som har fått smaken på den salte halloumiosten (med den noe pussige konsistensen) bør du prøve den stekt, og i kombinasjon med noe søtt og friskt, som for eksempel i en varm salat med nektariner og bringebær. Og er du glad i vårruller, men er på jakt etter en sunnere variant har jeg gleden av å introdusere deg for salatwraps med «vårrullfyll». Dæven, så godt! Og best av alt, du slipper tidkrevende rulling og fettete fritering. Sprø salatblader erstatter det hele og fungerer som innpakning, er ikke det ren lykke kanskje?

Publisert: 21.08.2015 kl. 13:34
Oppdatert: 06.01.2016 kl. 16:41


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?