Bocuse d'Or-kokkens beste fiskeoppskrifter
Her er Ørjan Johannessens oppskrifter på saftige fiskekaker, sprøstekt rødspette og Bekkjarvik Gjestgiveris klassiske fiskesuppe.
I dag starter endelig Bocuse d'Or, altså verdensmesterskapet i kokkekunst. Her kjemper den norske toppkokken Ørjan Johannessen mot noen av verdens beste kokker.
Du finner faktaboks om Bocuse d'Or nederst i saken!
Johannessen jobber til daglig på Bekkjarvik Gjestgiveri i Austvoll kommune, og ble kåret til årets kokk i både 2011 og 2013. Johannessen har vunnet europamesterskapet i Bocuse d'Or, og har blitt omtalt som «kjøkkenets svar på Petter Northug» av toppkokk Eyvind Hellstrøm, skriver VG.
Ikke nok med det: I 2013 fikk Johannessen prisen for beste fiskerett i verdensmesterskapet i Bocuse d'Or, som var laget med piggvar og europeisk blå hummer, skriver VG.
I den anledning har vi i Godt samlet tre klassiske fiskeretter fra Johannessens kokebok «Min mat!»:
Bocuse d'Or: Verdensmesterskapet i kokkekunst
- Bocuse d'Or ble arrangert for første gang i 1986 av den verdensberømte kokken Paul Bocuse. Da ville Bocuse samle 24 unge kokker fra forskjellige nasjoner, og skape en kulinarisk konkurranse med samme stemning som på et sportsarrangement.
- Konkurransen holdes i den franske byen Lyon annethvert år, og er svært anerkjent blant kokker. Tidligere norske vinnere er Geir Skeie (2009), Charles Tjessem (2003), Terje Ness (1999) og Bent Stiansen (1993), med sølv til Tom Viktor Gausdal (2005) og Lars Erik Underthun (1991).
- Årets Bocuse d'Or går over to dager, og hver av finalistene har fem timer og trettifem minutter på å lage rettene de har øvd seg på i flere måneder - hvis ikke år.
- Over 125 kilo kjøtt går med i løpet av de to konkurransedagene.
Kilde: Presseskriv, Bocuse d'Or
Publisert: 27.01.2015 kl. 13:43
Oppdatert: 27.01.2015 kl. 14:03
Lag deg en gratis konto