Fire knallgode oppskrifter med tomater

13. juni 2016Aktuelt
PASSER TIL ALT: Tomaten kan brukes til alt - særlig hvis du ovnsbaker den med litt god olivenolje og friske urter. Foto: Sara Johannessen/VG.
PASSER TIL ALT: Tomaten kan brukes til alt - særlig hvis du ovnsbaker den med litt god olivenolje og friske urter. Foto: Sara Johannessen/VG.

Tomatsaus, bakte tomater - tomat i omelett og pasta med tomat; nyt sommerens solmodne tomater i en av disse deilige oppskriftene.

Ifølge min sønn hadde i hvert fall alt (og da mener jeg alt) vært litt kjedeligere uten ketchup. Jeg er ganske enig. En knallgod hjemmelaget tomatsaus kan redde det meste.

En god tomatsaus kan du enkelt lage av modne tomater. Akkurat hvilke tomater du velger skal ikke jeg legge meg oppi, det viktigste er at du selv synes at de er skikkelig gode. For liker du utgangspunktet kommer du garantert til å like det ferdige resultatet.

En annen superenkel «saus» til pasta er rett og slett hakkede ferske tomater. Blandet med hvitløk, olivenolje, persille og basilikum. Sammen med nykokt pasta og revet parmesan blir det helt enkelt helt perfekt.

Ovnsbakingen får virkelig frem det beste i tomatene. Bak den noe rynkede overflaten skjuler det seg nemlig en dyp sødme og intens tomatsmak. Bruk bakte tomater som tilbehør til… – alt.

Og trenger du tips til en deilig sommerfrokost, lunsj, brunsj eller middag, kan jeg anbefale en tomatomelett. Like anvendelig som tomaten selv.

Publisert: 13.06.2016 kl. 11:59


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?