Iste og iskalde safter: Syv forfriskende sommerdrikker

23. juli 2015Aktuelt
LESKENDE: Søt og syrlig rips- og bringebærsaft eller en frisk sitronlimonade er perfekte sommerdrikker - og aller best når du lager dem selv. Foto: Sara Johannessen/VG.
LESKENDE: Søt og syrlig rips- og bringebærsaft eller en frisk sitronlimonade er perfekte sommerdrikker - og aller best når du lager dem selv. Foto: Sara Johannessen/VG.

Søt iste med blå bær, hjemmelaget limonade og leskende vannmelonsaft - det skal ikke mye til for å friske opp sommerdagen.

Hjemmelagde safter er perfekt drikke i sommervarmen. Og det er i sommersesongen vi lettest får tak i de beste fruktene og bærene å lage god drikke på.

Det er stadig rabarbra å få i butikkene - og kombinasjonen jordbær og rabarbra er uslåelig. Vi elsker den i en lun smuldrepai, gjerne med god vaniljeis ved siden av. Men den gjør seg også minst like godt i en saft - eller til og med som saft-ispinner.

Rips og bringebær er digge sensommerbær, og superdigge sammen. I en rips- og bringebærsaft må du bruke en del sukker, for bærene i seg selv er ganske syrlige (men det må være lov å unne seg litt innimellom).

Iste kan du lage i like mange varianter som det finnes tesorter - brygg din favoritt-te, tilsett litt søtt og litt sitron - og avkjøl en times tid i kjøleskapet. Ekstra digg blir isteen om du har i bær og frukt som passer til teen du har valgt - prøv å servere solbær-iste med friske bjørnebær eller en grønn te med mynte med lime, nektarin og sitronverbena.

Vannmelon er forfriskende nok i seg selv, du kan bare servere iskalde skiver rett fra kjøleskapet. Men det er fort gjort å lage saft på den også - tre minutter i blenderen og du har en nydelig sommersaft.

En god limonade er skikkelig leskende i sommervarmen. Ha i akkurat nok sukker for å hamle opp med de syrlige sitronene, prøv deg frem til du finner den kombinasjonen som er perfekt for deg. Du kan også lage limonade på appelsin - røde appelsiner gir drikken en frisk farge og smaker supergodt sammen med mynte.

Dette er syv av våre favorittoppskrifter på friske, leskende sommerdrikker!

Hva er din favoritt-sommerdrikk? Del gjerne med oss i kommentarfeltet!

Publisert: 23.07.2015 kl. 11:14


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?