Twitterstorm over skåldet fersken

UTEN SKINN: En skåldet frukt er en frukt der skinnet er tatt av ved hjelp av kokende vann. Foto: Shutterstock
UTEN SKINN: En skåldet frukt er en frukt der skinnet er tatt av ved hjelp av kokende vann. Foto: Shutterstock
Sara Berge Holmberg
Sara Berge Holmberg

Frukt uten skall gjør at Internettet friker ut.

En japansk Twitterbruker ved navn Okada (@hoooojicha) postet for noen uker siden en video der hun skålder en fersken. Sammen med videoen skrev hun «Dette trikset for å skrelle fersken er så kuuuuult. Det får deg til å ville spise fersken fordi det er så leeeett.»

Det var BuzzFeed News som først omtalte saken. Til de fortalte brukeren, Okada, at hun kom over en «tweet» for en stund siden der de puttet en fersken i varmt vann i 20 sekunder og deretter i kaldt vann for fem minutter før de skrelte den. Da hun så dette var hun nødt til å teste ut fenomenet.

I skrivende stund har Twitterposten 52 tusen «retweets», 73 tusen «likes» og over 230 kommentarer. I kommentarfeltet skriver folk alt fra hvordan de aldri har sett lignende, til at de ikke visste man kunne skrelle en fersken, at videoen virket erotisk og at dette er det kuleste de har sett.
Les også: Derfor bør du spare på pastavannet

Trikset i videoen er derimot et kjent triks for de som er litt kjent på kjøkkenet. Fenomenet kalles skålding, og går ut på at frukten først legges i kokende vann for deretter å legges i iskaldt vann. På den måten løsner skinnet slik at det lett kan skrelles av med bare hendene.

Trikset funker på mer enn bare fersken. Dette er en normal metode for blant annet tomater og mandler også.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?