Tre oppskrifter på sunnere hverdagsvafler

3. mars 2015Aktuelt
LITT SUNNERE: Speltmel, havregryn, sesamfrø og gulrot er det sunne alibiet i disse deilige hverdagsvaflene. Foto: Julie Ilona Balas
LITT SUNNERE: Speltmel, havregryn, sesamfrø og gulrot er det sunne alibiet i disse deilige hverdagsvaflene. Foto: Julie Ilona Balas

Lite er så digg som nystekte vafler. Så det bør være lov midt i uken også. Det blir det med disse litt sunnere oppskriftene.

Det er alltid godt med ferske vafler. Aller mest forbinder vi det kanskje med helgekos, eller noe vi lager når vi virkelig skal kose oss. Men vafler trenger faktisk ikke å være søte, og da kan vi kose oss langt oftere. Det går nemlig an å lage litt grovere, litt sunnere vafler. Med sammalt hvete og havregryn blir vaflene mettende og grove nok til å gjøre jobben som middag; eller vi kan ha poteter og rømme i vaflene og toppe dem med pålegg som røkelaks eller spekesild og servere til kvelds.

Her får du tre oppskrifter på vafler - som egner seg like godt midt i uken.

Foto: Elin Vatnar Nilsen
Foto: Elin Vatnar Nilsen

Lag vafler istedenfor pannekaker til middag - i følge Krem.no-Elin er disse vaflene både bedre og mer mettende enn middagspannekaker.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

I denne vaffeloppskriften har matblogger Julie Ilona Balas brukt sammalt speltmel og tilsatt havregryn, gulrot og sesamfrø for en saftigere og mye sunnere vaffelvariant. Kjempegode med friske bær og litt gresk yoghurt.

Foto: Sara Johannessen
Foto: Sara Johannessen

Her er sukkeret erstattet med moste mandelpoteter - for en mer hverdagslig vaffelvariant. Kokk Lise Finckenhagen forslår å toppe potetvaflene med røkelaks og rømme, rogn og løk, eller til og med fiken og geitost.

Publisert: 03.03.2015 kl. 10:24
Oppdatert: 08.06.2015 kl. 15:34


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?