Hverdagsmat som smaker

2. januar 2015Aktuelt
GRØNT OG GODT: Nå på våren har vi behov for litt lettere, litt sunnere mat - det betyr ikke at det ikke trenger å være supergodt allikevel. Foto: Sara Johannessen/VG
GRØNT OG GODT: Nå på våren har vi behov for litt lettere, litt sunnere mat - det betyr ikke at det ikke trenger å være supergodt allikevel. Foto: Sara Johannessen/VG

Dagene blir stadig mildere og lengre. Nå er det på tide å tenke fremover og glede seg over en ny vår med nye muligheter og ny inspirasjon.

Hva med å prøve en ny versjon av brokkolisuppen? Denne gangen som en grønn kombinasjon av brokkoli og ruccola med et lite dryss av sprø hvitløk. Selv er jeg alltid svak for asiatiske smaker når jeg føler for en liten forandring. Min kylling med teriyakisaus er nok ikke helt autentisk men den tilfredsstilte smaksløkene og ble passe salt og søt med pirrende innslag av den hellig treenigheten hvitløk, chili og ingefær. Alt blir godt med hvitløk, chili og ingefær.

Har du noen friske urter som persille, basilikum og mynte stående så foreslår jeg at du hakker opp en raus mengde, blander det med litt kapers, sjalottløk, eddik og olje - og vips så har du en superfresh dressing proppfull av smak som passer like godt til fisk som til kjøtt.

Ha en smaksrik start på våren med gode råvarer og matglede.

Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG
Foto: Sara Johannessen / VG

Publisert: 02.01.2015 kl. 08:34
Oppdatert: 11.04.2016 kl. 11:49


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?