Lise Finckenhagens middagstips: Tre «hotte» supper

VARMENDE: Maissuppe og hot tomatsuppe med kylling og avokado er to av Lise Finckenhagens varmende supper. Foto: Krister Sørbø/VG
VARMENDE: Maissuppe og hot tomatsuppe med kylling og avokado er to av Lise Finckenhagens varmende supper. Foto: Krister Sørbø/VG
AvLise FinckenhagenogKrister Sørbø

En spenstig suppe er supert å varme seg på nå som dagene stadig blir kjøligere.

Og for litt ekstra hete er dagens supper av det litt mer «hotte» slaget. Men det er selvfølgelig helt opp til hver enkelt hvor sterk den skal være, bruk den mengden chili som passer egen gane. Jeg må jo innrømme at selv er jeg litt pysete når det kommer til chilibruken.

Hjemmelaget tomatsuppe med jalapeño, kylling og avokado er ikke bare enkelt å lage, det er i tillegg en gyllen mulighet til å rydde litt i kjøleskapet. Hvem har vel ikke opplevd å ha noen halvfulle glass med salsa stående igjen etter tacoen? Ha dem over i suppen for ekstra smak og fylde, og topp opp med en god klatt rømme og knuste nachochips for ekstra fredagsfølelse.

Asiatiskinspirerte supper er ofte chilisterke, spenstig sitruspreget av lime og kremet av kokos. Sånn er det med en sterk og syrlig Tom Yum-inspirert suppe også. Først koker du en buljong med chili, ingefær, sitrongress, hvitløk og limeblader – før du blander inn kokosmelk, sopp, løk, tomat og sjøkreps. Smak deg til slutt frem til den rette balansen mellom syrlig, sterkt, søtt og salt. Følg gjerne oppskriften, men trekk ifra og legg gjerne til hvis du føler behov for det.

At boksmais (av god kvalitet selvsagt) kan være hovedingrediensen i en knakende god suppe kan muligens overraske flere enn meg. Og får du tak i puffet mais er det strålende å drysse over suppen for ekstra krønsj. Med bacon og gressløk på toppen kan en småspicy maissuppe fort bli en ny familiefavoritt en kjølig vinterkveld. Helt «suppert» er det!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?