Lise Finckenhagens påskebakst: Påskekake, eltefrie rundstykker og gjærbakst
Få påskestemning på bordet med Lises tre fristende bakeoppskrifter.
Duften av gjærbakst som står i ovnen er det jeg forbinder med lykke, omsorg og kjærlighet. Hva er vel bedre enn å våkne en påskemorgen (eller en hvilken som helst annen morgen for den saks skyld) til nystekte rundstykker, gylne små brød med en knasende sprø skorpe og et mykt og luftig indre? Da kan pålegg være pålegg, for det som smaker aller best er bare å rive rundstykket i to - for så å smøre på generøse mengder godt smør. Det er digg det!
Det er ganske mye kjærlighet i en «prinsessekake» også. Snurrer fylt med vaniljekrem og bringebær, hevet sammen til en stor bollekake, og toppet med kremostglasur.
Eller hva med den søte lengselen når det er en høy og mørk sjokoladekake på gang? Er du glad i «jaffakjeks» kommer du garantert til å elske denne komboen av mørk sjokolade og appelsinmarmelade. Med et lite «rede» av syltede appelsinskallstrimler, revet sjokolade og marsipanegg på toppen - ligger alt til rette for skikkelig god påskestemning!
Publisert: 12.04.2019 kl. 15:40
Lag deg en gratis konto