Slik lager du søt og artig påskebakst
Saftig bakst til påskekosen slår aldri feil! La deg friste av disse fantastiske og søte bollene som passer perfekt til påsken.
Fersk, søt gjærbakst er kanskje noe av det beste som finnes. Og ønsker du å være litt kreativ i påsken, kan disse bollene signert Tuva Elise Henriksen være noe for deg.
Henriksen er selvlært baker med spesialisering på surdeig. Hun er også kjent som Bread by Elise på Instagram, der over 900.000 følger hennes fristende bakstkreasjoner.
I samarbeid med Matkanalen har bakeentusiasten laget tre forskjellige bollefigurer som vil gå rett hjem blant både store og små i påsken. Påskeharebollene er supersøte og blir fort barnas favoritt. Mens påskekyllingene er overraskende enkle å lage hvis du følger steg for steg-videoen som du finner i oppskriften.
De flettede påskebollene er fylt med hjemmelaget vaniljekrem og kan pyntes med påskeegg eller det du måtte ønske.
Alle de tre bolle-oppskriftene er laget på samme deig. Deigen lages kvelden før og heves i kjøleskapet over natten og formes dagen etter. En kaldhevet deig er ikke bare praktisk, men den er også enkel å jobbe med når du skal forme deigen til forskjellige figurer eller former.
Publisert: 03.04.2023 kl. 15:05
Lag deg en gratis konto