Lise Finckenhagens middagstips: Småmat til sene sommerkvelder
Sommeren er her fortsatt. Så la oss strekke den ut i det lengste og nyte de nydelige sommerkveldene.
Server noen forfriskende fruktige drinker, med deilig småretter ved siden av. Kanskje har du kokt din egen hylleblomstsaft i år? Hvis ikke kan den supertrendy saften også kjøpes ferdig. Et strålende blomsterpreget utgangspunkt for sensommerdrinker er det uansett.
Eller hva med litt aromatisk plommesaft? La gjerne litt ekstra krydderier som for eksempel, kanel kardemomme eller nellik få koke med.
En iskald ananas-«slush» er latterlig godt og lettvint. Bare frys fersk og moden ananas i biter – for så å kjøre bitene i en hurtigmikser (med litt sukkerlake) til et luftig «skum».
Saltbakte små poteter kan fylles med det meste, men klassikeren ost, bacon og rømme blir sjeldent feil.
Den eltefrie pizzaen må riktignok forberedes i god tid, men altså – det ligger minimalt med innsats bak den luftige og sprø bunnen med surdeigsaromaer. Her er den toppet med crème fraîche, karamellisert løk, chèvre og lun gulrot! Av jordbær, mango, rødløk, chili og lime kan du trylle fram en fantastisk salsa på få minutter. Laget for glede – og perfekt til å dele.
Publisert: 09.08.2019 kl. 14:22
Lag deg en gratis konto