Lise Finckenhagens smaksrike retter med linser og bønner: Linsecurry, bønnetaco og bønnesalat
Glem kjipe bønner uten smak - og test heller ut en av disse digge variantene.
Linser og bønner er like sunt som det er billig, godt, miljøvennlig og enkelt å tilberede. Disse proteinrike belgvekstene er supert å ha i tørrvareskapet da de i tillegg holder seg forholdsvis lenge og kan brukes året rundt. Tyr du til den superenkle løsningen med ferdigkokte på boks (det trenger ikke å være noen galt i det, altså) er det ikke stort annet som kreves enn å åpne boksen og skylle bønnene eller linsene godt før videre bruk.
Tørkede bønner har behov for litt ekstra planlegging da de må bløtlegges natten over for så og kokes en times tid. For ekstra smak kan du la for eksempel et par urtekvaster, et laurbærblad, en bit gulrot, en løkbit eller litt purre få koke med bønnene. Salt i kokevannet kan noen ganger føre til seige, harde og litt bitre bønner. Litt natron i kokevannet er et lite tips for mykere bønner og redusert koketid.
Små linser derimot har langt kortere koketid, og klarer seg fint med en grundig skylling. Vannet, eller deler av vannet, kan erstattes med kraft. Men unngå salt, det kan føre til seige og harde linser som «aldri» blir møre.
Publisert: 26.04.2019 kl. 11:04
Lag deg en gratis konto