Seks elleville bakekontoer

31. mars 2020Aktuelt
FARGEFEST: Disse kakene til norske Marianne Pfeffer Gjengedal er inspirert av kvinnelige artister, henholdsvis Nancy Sinatra og Rosalía, og har fått navnet der etter. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal
FARGEFEST: Disse kakene til norske Marianne Pfeffer Gjengedal er inspirert av kvinnelige artister, henholdsvis Nancy Sinatra og Rosalía, og har fått navnet der etter. Foto: Marianne Pfeffer Gjengedal

Her finner du noe annet enn langpanneform og gulrotkake. Tør du gi det et forsøk selv?

Karantenetid har vist seg å bli baketid for svært mange av oss. Melet mange hamstret for et par uker siden har fått bein å gå på. Nordmenn baker som aldri før. Ikke bare trenger vi noe å gjøre i disse dagene hjemme, vi har kanskje litt mer tid til overs enn ellers. Og så er det jo ikke til å legge skjul på, det er jo fristende å kose seg litt ekstra nå.

Hvorfor ikke la deg inspirere av en av disse bakerne og lage noe du tidligere aldri ville våget deg utpå? Kanskje kan du imponere venner og familie med en skikkelig superbakst når denne karantenetiden endelig er over?

Norske Marianne Pfeffer Gjengedal står bak Instagram-kontoen Sweet N Pfeffer. Matstylisten, som også er kunstutdannet, lager blant annet kaker inspirert av kvinner, i det siste en rekke musikere som Ane Brun, Laleh og Bille Eilish. Selv om dette kan virke som litt for avansert kakekunst for hvermannsen å skulle beherske, så er det heller bare å lene seg tilbake og la seg fascinere. Til Godt kan hun avsløre at hun snart også vil lage «tutorials», så man faktisk kan klare å lage sine egne fabelaktige kreasjoner

Damen bak Blondie and Rye som kaller seg Hannah P. lager små kunstverk ut av surdeigsbaksten sin. Hun holder til i USA og skriver på sin profil at hun kun driver med surdeigen som en hobby på si. Dette bildet har vært en gjenganger i vår feed den siste tiden, så vi skal ikke se bort fra at mange hiver seg på denne dekorerte fougasse-baketrenden i tiden som kommer.

Yuni Sweets fra Singapore gir de klassiske rullekakene er real oppgradering, som denne kaken her med bringebær, melk og matcha-fyll. Vil du prøve selv, kan du følge hennes superpopulære bakeinstruksjoner på YouTube.

Lauren Ko holder til i Seattle i USA. Hun deler pai-kunst på høyt nivå via kontoen @lokokitchen. Denne kaken med Oreo-bunn, matcha-mousse og kiwi-kunst er kalt Quarangreen. I løpet av året gir hun også ut en kokebok kalt «Pieometry», med oppskrifter på både søte og salte paier.

Japanske @asami_kamioka lager helt fantastiske cookies. I tillegg til supersøte figurer, lager hun også cookies som likner på frukt eller sushi-biter - noe å perfeksjonere til neste gang vi kan feire en bursdagsfest, kanskje? Har du lyst til å forsøke deg selv, kan du la deg inspirere av hennes videoer på YouTube (obs, de er på japansk og ikke tekstet).

Kanskje ikke så overraskende er det en Melbourne-baserte baker som står bak disse utrolig søte koala-kakene. Han kaller seg RayRay, og er ifølge han selv en selvlært baker.

Publisert: 31.03.2020 kl. 21:47
Oppdatert: 21.02.2022 kl. 12:13


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?