Fem fristende iskaffer
Fra islatte til dalgona - bli din egen hjemmebarista med disse oppskriftene.
Frister det med en kald variant av kaffen innimellom? Vi har tidligere skrevet om dalgona-kaffe, men det finnes flere måter å lage iskaffe på hjemme som hverken krever fancy utstyr eller ingredienser.
Om du er glad i kaffe med melk (eller melk med kaffe), smaker en islatte helt nydelig i solveggen. Her kan du på forhånd lage en sukkerlake ved å koke en del sukker og en del vann. Lager du litt ekstra når du først er i gang, så er du kun noen minutter unna en islatte når kaffebehovet melder seg. Et tips er å smaksette sukkerlaken med for eksempel en kanelstang eller vanilje, og voilà, der har du hjemmelaget kaffesirup.
Du kan også gjøre det så enkelt som å ha vaniljeis, kaffe og isbiter i en blender for en mer kremete iskaffe. Tilsett sjokolade- eller karamellsaus hvis du liker det.
Og apropos søte saker; affogato er mer en dessert enn en kaffedrikk, men midt i blinken når du har lyst på noe godt til kaffen. Du trenger nemlig kun vaniljeis og varm kaffe.
Foretrekker du kaffen svart, er det også mulig å nyte den kald uten å bruke tid på kaldbrygging. Prøv for eksempel en espresso shakerato når du trenger et lite koffeinkick.
Og liker du kombinasjonen kaffen og is, får du en liten bonus: Hjemmelagde ispinner med kaffesmak er ikke feil å ha på lur i fryseren.