Fem blomkål-oppskrifter du kanskje ikke har prøvd før

4. oktober 2019Aktuelt
VEGETAR: Blomkål fungerer godt som et kjøttsubstitutt, enten du velger tikka masala eller burger. Foto: Lene Engelstad/Krister Sørbø/VG
VEGETAR: Blomkål fungerer godt som et kjøttsubstitutt, enten du velger tikka masala eller burger. Foto: Lene Engelstad/Krister Sørbø/VG

Blomkålen trenger ikke å være nedgradert til bare dampet tilbehør. Prøv den som hovedrollen i burger eller som pizzabunn.

Blomkål er så integrert i vårt dagligliv at vi kanskje glemmer å sette pris på den magiske grønnsaken. For selv om den klassiske blomkålen ikke kan friste med spenstige farger, bør den absolutt ikke undervurderes. Den milde og sprø blomkålen er en av de mest allsidige grønnsakene vi har; den kan grilles, bakes, kokes, dampes, spises rå og moses til suppe eller puré/stappe. Blomkålen kan også rives til ris eller slå følge med pasta og ost i gratenger.

De siste årene har blomkålen fått en skikkelig oppsving, skriver New York Times. Mateksperter mener at blomkåltrenden vokser fordi den appellerer til et bredt spekter av forbrukere som følger forskjellige dietter, enten det er plantebasert eller paleo.

Blomkålen kan nemlig fungere som et slags kjøttsubstitutt. Den milde og samtidig tilstedeværende smaken bærer dessuten godt andre smaker, og tåler både krydder og syre.

La deg inspirere til å prøve noe nytt med blomkål:

Publisert: 04.10.2019 kl. 15:26


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?