Entrecote med linsesalat

GRILL: Det beste er å grille kjøttet, men du kommer unna med en god grillpanne også. Foto: Espen Nersveen
GRILL: Det beste er å grille kjøttet, men du kommer unna med en god grillpanne også. Foto: Espen Nersveen
Magne D. Antonsen

Så enkelt og så godt. Grilla ku ispedd naturens vekster.

- Jeg elsker kjøtt, og det er lite som slår en kullgrillet entrecote. Kombiner det med en leken og rask salat, så er måltidet komplett. Det er fast food uten frityr og halvfabrikata. Jeg er heldig og har en svær keramisk grill bygget inn under tak så den er tilgjengelig året rundt. Jeg kan nok spise entrecote 2-3 ganger i uken uten å bli lei, men i realiteten spises det nok 1-2 ganger i måneden, sier Espen.

Grille eller steke? Du kan også steke biffen - se hvordan Tom Victor Gausdal gjør det her:

Kjendiskokkens biff med béarnaise

- Det er særdeles lett å lage entrecote. Bruk et steketermometer i kjøttet om du er usikker. Det er nesten så dette ikke kan kalles en oppskrift, og det er den maten jeg liker best. Noen gode råvarer, enkelt tilberedt, gode smaker. Nam, sier han.

- Det tar ikke all verdens tid heller. Salaten mekker du mens grillen blir varm, kjøttet tar kun noen minutter, så kanskje en halvtimes tid totalt, sier han.

- Matbloggen min er et overskuddsprosjekt og noe jeg driver med for å preike om mat, dele litt oppskrifter og spre matglede, sier Espen.

Les bloggen til Espen her: Heiamat.no

Matblogger Espen Nersveens (33) favoritt: Grillet entrecote med linsesalat
Bor i Bærum
Har blogget siden 2010
Bloggens mest populære oppskrift: Verdens beste ribbe
Foto: Heiamat.no
Matblogger Espen Nersveens (33) favoritt: Grillet entrecote med linsesalat Bor i Bærum Har blogget siden 2010 Bloggens mest populære oppskrift: Verdens beste ribbe Foto: Heiamat.no

4 x 200 gram entrecote

150 gram linser

kyllingkraft

1-2 fennikel avhengig av størrelse

100 gram ruccola eller annen salat

2 ts sennep

saften av en halv sitron

litt revet sitronskall

1-2 dl god olivenolje

salt og pepper

Kjøttet saltes godt og slenges på en glovarm grill. 2-3 minutter på hver side så bør kjøttet være fint og rosa i kjernen. Temperaturen bør være rundt 56-58 grader. Har du ikke grill kan du bruke en god stekepanne med riller og steke på høy varme, men det blir ikke like bra resultat.

Linsene kokes etter anvisning på pakken i kyllingkraft. Rundt en 20 minutter er vanlig. De skal være møre, men ha tyggemotstand. Sil av vannet og smak til med salt og pepper.

Fjern det ytterste laget på fennikelen, kutt av bunnen og snitt den i så tynne skiver som mulig. Bruk gjerne mandolin om du har det tilgjengelig.

Dressingen blandes sammen og smakes på til den er perfekt.

I en større bolle blander du sammen linser, fennikel og salat. Hell over dressingen og vend det hele sammen.

Legg opp salaten i dype tallerkener. Legg over kjøttet og moms løs. Så enkelt og så godt.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?