Til hovedinnhold

Slik lager du perfekt mimosa til 17. mai-frokosten

16. mai 2018Aktuelt
FROKOSTCOCKTAIL: Mimosa er en knallgul og deilig cocktail med en lav alkoholprosent. Den kan også lages alkoholfri med alkoholdfri musserende vin. Foto: Maria Tveiten Helgeby
FROKOSTCOCKTAIL: Mimosa er en knallgul og deilig cocktail med en lav alkoholprosent. Den kan også lages alkoholfri med alkoholdfri musserende vin. Foto: Maria Tveiten Helgeby

Og husk å velge riktig musserende vin!

– Det er den perfekte drinken til champagnefrokosten på 17. mai siden den er forfriskende og ikke har så høy alkoholprosent, sier Gunnar Forsgren.

Forsgren jobbet tidligere som bartender på Torggata botaniske, og åpnet i 2017 Gunnars Generasjonsbar ved Youngstorget i Oslo. Hver helg jobber de seg gjennom omlag 50 flasker musserende, og hele 35 av dem går til mimosa.

Perfekt balanse

MIMOSA-MEKKER: Gunnar Forsgren sverger til crémant og ferskpresset appelsin. Foto: Maria Tveiten Helgeby
MIMOSA-MEKKER: Gunnar Forsgren sverger til crémant og ferskpresset appelsin. Foto: Maria Tveiten Helgeby

En mimosa er en fransk cocktail som visstnok ble oppfunnet på Hotel Ritz i Paris. Den er oppkalt etter blomsten med samme navn, og består opprinnelig av 50/50 musserende vin og appelsinjuice.

– Det viktigste du må huske på når du skal lage en mimosa er å bruke riktig type musserende vin. Mimosa lages egentlig med champagne, men crémant har en greiere pris. Begge vinene skaper uansett perfekt balanse mellom sødme og syrlighet, sier Forsgren.

Det er også en vesentlig smaksforskjell mellom å lage mimosa med juice på kartong kontra dagsfersk juice.

– Dagsfersk juice smaker utrolig mye bedre, tipser bartenderen.

Hvis du vil prøve noe litt annerledes, kan du bytte ut appelsinjuicen med juice fra vannmelon, agurk eller ananas.

– Du kan også bruke tranebærjuice - og her går det helt fint å bruke kartongjuice, sier bartenderen som selv foretrekker å lage mimosa litt sterkere enn originalen.

– Vi lager den med 4 centiliter juice og 12 centiliter alkohol. Vi «gønner» på, så smaker du den musserende vinen ekstra godt, fortsetter han.

Riktig temperatur

Når du skal lage mimosa, er det viktig å ha riktig temperatur på ingrediensene.

– Hvis du heller varm juice i en kald musserende, har du egentlig bare ødelagt et glass med god vin, tipser Forsgren.

Artikkelen fortsetter under bildet.

FORFRISKENDE: Pynt gjerne kanten av glasset med litt appelsin. Foto: Maria Tveiten Helgeby
FORFRISKENDE: Pynt gjerne kanten av glasset med litt appelsin. Foto: Maria Tveiten Helgeby

Og hvis du foretrekker en litt søtere smak på drinken, kan du fint tilsette litt sukkerlake som du kan lage av 50/50 sukker og vann.

– Litt sukkerlake gjør seg for eksempel hvis du føler at crémanten blir for tørr. Men ikke tilsett for mye!

Publisert: 16.05.2018 kl. 14:57
Oppdatert: 14.05.2020 kl. 18:56


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?