Til hovedinnhold

Nå er den offisielle Cronut-oppskriften her

7. oktober 2014Aktuelt
ETTERTRAKTET: Den fristende Cronut-en i all sin prakt er en kombinasjon av en donut og en croissant fylt med en kremet saus og toppet med glasur. Ikke rart det ble hysteriske tilstander i New York da den kom i fjor. Foto: Richard Drew/AP
ETTERTRAKTET: Den fristende Cronut-en i all sin prakt er en kombinasjon av en donut og en croissant fylt med en kremet saus og toppet med glasur. Ikke rart det ble hysteriske tilstander i New York da den kom i fjor. Foto: Richard Drew/AP

Den har vært topphemmelig så langt, men nå deler endelig et amerikansk morgenshow Dominique Ansels ekstreme og originale Cronut-oppskrift.

I fjor skjedde det noe stort. Nei, vi snakker ikke om lanseringen av Godt.no, men skapelsen av «The Cronut» - den New York-baserte bakeren Dominique Ansels søtladne hybrid mellom en fransk croissant og en amerikansk donut.

Selv om mange har prøvd å gjenskape Cronut-en siden den gang, har den offisielle oppskriften vært omsvøpt av mystikk. Helt til nå.

Denne uken fikk nemlig det amerikanske TV-programmet «Good Morning America» tilgang på den ettertraktede oppskriften, som de nå har delt på sine nettsider.

Publiseringen av den ettertraktede oppskriften har i ettertid blitt omtalt på mange store nettsider som Grubstreet, Huffington Post og Fox News.

POPULÆRT: Det har kommet mange Cronut-varianter i både kiosker og matbutikker i løpet av det siste året. Her sees en original Cronut. Foto: Andrew Burton/AP
POPULÆRT: Det har kommet mange Cronut-varianter i både kiosker og matbutikker i løpet av det siste året. Her sees en original Cronut. Foto: Andrew Burton/AP

Oppskrift på morgenshow

Bakeglede til tross, det er et beist av en oppskrift du må jobbe deg gjennom hvis du vil lage Cronuts hjemme: Selve oppskriften er flere sider lang, og har vanskelighetsgraden «ekstrem».

Tidsbruken er ført opp som «over 120 minutter» - en pen måte å skrive at du kommer til å måtte sette av tid over tre dager for å få den riktige teksturen på ganachen og «smørblokken» som etterhvert skal rulles inn i deigen.

Hvis du lurer på hvor mye smør beskjedne åtte cronuts inneholder, er det forresten 28 spiseskjeer.

OPPFINNSOM: Det er alltid stor spenning knyttet til Dominique Ansels nyt dessertkreasjoner. Foto: Emmanuel Dunand/AFP
OPPFINNSOM: Det er alltid stor spenning knyttet til Dominique Ansels nyt dessertkreasjoner. Foto: Emmanuel Dunand/AFP

Mange påfunn

Det var tilnærmet hysteriske tilstander da Cronut-en ble lansert i fjor.

Nysgjerrige folk stod timevis i kø utenfor det Soho-baserte bakeriet for å få en smak av det luftige bakverket, og på et punkt var etterspørselen så stor at enkelte cronut-lystne begynte å leie folk som kunne stå i de timeslange køene for dem. Dette til tross for at Ansel selv mener at Cronut-en ikke er det mest smakfulle bakverket i bakeriet.

Cronut-en er ikke den eneste «elleville» desserten Domnique Ansel har laget. Tidligere i år har han laget både melkeshotteglass av cookie-dough, og «The Waffogato» som er en variant av den klassiske desserten Affogato der espresso helles over en kule vaniljeiskrem.

Hva tenker du om oppskriften? Vil du prøve? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under.

Publisert: 07.10.2014 kl. 11:37
Oppdatert: 07.10.2014 kl. 11:53


pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?