Nå er den offisielle Cronut-oppskriften her
Den har vært topphemmelig så langt, men nå deler endelig et amerikansk morgenshow Dominique Ansels ekstreme og originale Cronut-oppskrift.
I fjor skjedde det noe stort. Nei, vi snakker ikke om lanseringen av Godt.no, men skapelsen av «The Cronut» - den New York-baserte bakeren Dominique Ansels søtladne hybrid mellom en fransk croissant og en amerikansk donut.
Selv om mange har prøvd å gjenskape Cronut-en siden den gang, har den offisielle oppskriften vært omsvøpt av mystikk. Helt til nå.
Denne uken fikk nemlig det amerikanske TV-programmet «Good Morning America» tilgang på den ettertraktede oppskriften, som de nå har delt på sine nettsider.
Publiseringen av den ettertraktede oppskriften har i ettertid blitt omtalt på mange store nettsider som Grubstreet, Huffington Post og Fox News.
Oppskrift på morgenshow
Bakeglede til tross, det er et beist av en oppskrift du må jobbe deg gjennom hvis du vil lage Cronuts hjemme: Selve oppskriften er flere sider lang, og har vanskelighetsgraden «ekstrem».
Tidsbruken er ført opp som «over 120 minutter» - en pen måte å skrive at du kommer til å måtte sette av tid over tre dager for å få den riktige teksturen på ganachen og «smørblokken» som etterhvert skal rulles inn i deigen.
Hvis du lurer på hvor mye smør beskjedne åtte cronuts inneholder, er det forresten 28 spiseskjeer.
Mange påfunn
Det var tilnærmet hysteriske tilstander da Cronut-en ble lansert i fjor.
Nysgjerrige folk stod timevis i kø utenfor det Soho-baserte bakeriet for å få en smak av det luftige bakverket, og på et punkt var etterspørselen så stor at enkelte cronut-lystne begynte å leie folk som kunne stå i de timeslange køene for dem. Dette til tross for at Ansel selv mener at Cronut-en ikke er det mest smakfulle bakverket i bakeriet.
Cronut-en er ikke den eneste «elleville» desserten Domnique Ansel har laget. Tidligere i år har han laget både melkeshotteglass av cookie-dough, og «The Waffogato» som er en variant av den klassiske desserten Affogato der espresso helles over en kule vaniljeiskrem.
Hva tenker du om oppskriften? Vil du prøve? Diskuter gjerne i kommentarfeltet under.
Publisert: 07.10.2014 kl. 11:37
Oppdatert: 07.10.2014 kl. 11:53
Lag deg en gratis konto