New Yorks merkeligste iskrem-smaker

KREATIVE SMAKER: New York byr på mange spesielle iskremsmaker i sommer. Foto: Frode Hansen/VG.
KREATIVE SMAKER: New York byr på mange spesielle iskremsmaker i sommer. Foto: Frode Hansen/VG.
Isabel Bech

Sommer er istid, men er det noen av disse smakene som frister?

New York er hjemmet til de rareste mattrendene. Alt fra regnbue-bagels til regndråpekaker har startet her. Da er det kanskje ingen overraskelse at storbyen byr på flere merkverdige smaker på iskremfronten denne sommeren.

Den aller rareste smaken må sies å stamme fra restauranten Springbone. De spesialiserer seg på kjøttkraft fra bein, og har nå laget en pinneis av kraft fra storfe. I tillegg til kjøttkraft inneholder isen kokosmelk, granateplejuice, bringebærpuré og lønnesirup.

Og før du avskriver isen helt: kjøttsmaken merkes visstnok ikke.

- Smaken er der, men den overdøves av de andre smakene, forteller eier av Springbone, Jordan Feldman, til New York Post. Han forklarer at smaken er litt søtlig.

Iskrem-butikken OddFellows tilbyr også is med kjøttsmak, i form av kuleis med chorizo. Selve isen smaker karamell, men inneholder biter av chorizo istedenfor mer tradisjonelle smaker som sjokolade. Og hvis du vil ha enda litt mer kjøttsmak på isen, kan du toppe den med pisket krem med baconsmak.

Iskremen som definitivt har gått sine runder på Instagram, er en helt sort kuleis fra is-sjappa Morgernsterns. Den sorte fargen stammer fra aktivt kull, som har blitt populært å bruke i hudpleie fordi det angivelig fungerer som detox for kroppen (selv om dette ikke har blitt bevist).

Isen heter Coconut Ash, og smaker kokos. Men hvis du skal spise den, pass på! Den svarte fargen settes seg fast både i tenner og på hender.

Den siste «crazy» is-smaken er det Cronut-skaper Dominique Ansel som står bak. Han har laget en softis med smak av den mozzarella-aktige osten burrata.

Dette kan sies å være den minst rare smaken, siden burrata faktisk kan brukes i desserter. Og skal vi tro de som har smakt den, er den visstnok «helt fantastisk!». Mulig har Ansel igjen truffet spikeren på hodet, og skapt nok en mattrend.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?