Slik har du neppe spist pannekaker før
Noen serverer pannekakene med smeltet geitost og honning, andre kombinerer dem med asiatiske smaker. På den internasjonale pannekakedagen er alt lov.
I dag er det den internasjonale pannekakedagen. Den feires hvert år på tirsdagen etter fastelavn, og symboliserte i gamle dager starten på 40 dagers faste frem mot palmesøndag. Selv om det ikke er så mange som praktiserer faste i dag, så er det få som ikke kan ha glede av en pannekaketirsdag. Den klassiske pannekakemiddagen med syltetøy og sukker kanskje er mest kjent her i landet, med det finnes utrolig mange nydelige vrier på den flate godsaken.
Visste du for eksempel at pannekaker er vel så gode når de kombineres med salt tilbehør som spekeskinke eller lekker og sprøstekt and?
La deg inspirere av disse syv uimotståelige pannekakerettene, og lag pannekaker i dag!
Dette er en superdigg versjon av den kinesiske «Jian bing»-pannekake, som er streetfood-pannekake med saftige kyllingbiter og hoisinsaus. I tillegg går den kjapt å lage.
Denne middagspannekaken sørger for nok proteiner: Speket oksekjøtt, parmesanost, kokt egg, fersk basilikum og pepper. Deilig!
Crispy duck er egentlig festmat, men en kjappversjon med kyllinglår kan kastes sammen på ti minutter. Husk hoisinsaus!
Ukens guilty pleasure er pannekake med bacon. En overdådig rett som kombinerer salt, søtt, bær og kjøtt.
En elegant delikatesse som som stammer fra Russland. De luftige små pannekakene passer perfekt til den salte løyromen og den syrlige rømmen.
Den perfekte kombo av fluffy, søtt, salt og syrlig. Matblogger og Godt-bidragsyter Julie Ilona Balas' eplepannekaker med chèvre og timian fungerer like godt til sen lunsj som middag midt i uka.
Peruansk mat er i vinden som aldri før, så høstens hippeste pannekake kommer derfor fra Peru. Her er en peruansk utgave med quinoamel og mango. Denne funker nok best til dessert.
Del dine pannekakebilder på Instagram. Merk bildet med #godtno - de beste bildene publiserer vi på forsiden!