Slik har du neppe spist pannekaker før

VARIASJON: Fra søte eplepannekaker med chèvre og honning, til klassiske kinesiske pannekaker med saftig kylling. Det er mye digg på pannekakefronten. Foto: Julie Ilona Balas/Magnar Kirknes/VG
VARIASJON: Fra søte eplepannekaker med chèvre og honning, til klassiske kinesiske pannekaker med saftig kylling. Det er mye digg på pannekakefronten. Foto: Julie Ilona Balas/Magnar Kirknes/VG
Olav Brekke Mathisen
Olav Brekke Mathisen

Noen serverer pannekakene med smeltet geitost og honning, andre kombinerer dem med asiatiske smaker. På den internasjonale pannekakedagen er alt lov.

I dag er det den internasjonale pannekakedagen. Den feires hvert år på tirsdagen etter fastelavn, og symboliserte i gamle dager starten på 40 dagers faste frem mot palmesøndag. Selv om det ikke er så mange som praktiserer faste i dag, så er det få som ikke kan ha glede av en pannekaketirsdag. Den klassiske pannekakemiddagen med syltetøy og sukker kanskje er mest kjent her i landet, med det finnes utrolig mange nydelige vrier på den flate godsaken.

Visste du for eksempel at pannekaker er vel så gode når de kombineres med salt tilbehør som spekeskinke eller lekker og sprøstekt and?

La deg inspirere av disse syv uimotståelige pannekakerettene, og lag pannekaker i dag!

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Dette er en superdigg versjon av den kinesiske «Jian bing»-pannekake, som er streetfood-pannekake med saftige kyllingbiter og hoisinsaus. I tillegg går den kjapt å lage.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Denne middagspannekaken sørger for nok proteiner: Speket oksekjøtt, parmesanost, kokt egg, fersk basilikum og pepper. Deilig!

Foto: Sara Johannessen/VG
Foto: Sara Johannessen/VG

Crispy duck er egentlig festmat, men en kjappversjon med kyllinglår kan kastes sammen på ti minutter. Husk hoisinsaus!

Foto: Magnar Kirknes/VG
Foto: Magnar Kirknes/VG

Ukens guilty pleasure er pannekake med bacon. En overdådig rett som kombinerer salt, søtt, bær og kjøtt.

Foto: Sara Johannesen/VG
Foto: Sara Johannesen/VG

En elegant delikatesse som som stammer fra Russland. De luftige små pannekakene passer perfekt til den salte løyromen og den syrlige rømmen.

Foto: Julie Ilona Balas
Foto: Julie Ilona Balas

Den perfekte kombo av fluffy, søtt, salt og syrlig. Matblogger og Godt-bidragsyter Julie Ilona Balas' eplepannekaker med chèvre og timian fungerer like godt til sen lunsj som middag midt i uka.

Foto: Sonia Huanca Vold/VG
Foto: Sonia Huanca Vold/VG

Peruansk mat er i vinden som aldri før, så høstens hippeste pannekake kommer derfor fra Peru. Her er en peruansk utgave med quinoamel og mango. Denne funker nok best til dessert.

Del dine pannekakebilder på Instagram. Merk bildet med #godtno - de beste bildene publiserer vi på forsiden!

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?