Serverte syv år gammel bryllupskake i prins Louis' dåp

GAMMEL MAT: Gjestene i prins Louis' dåp fikk te og kake - næmere bestemt Kate og Williams gamle bryllupskake (til høyre). Foto: Dominic Lipinski/AFP Photo/Reuters
GAMMEL MAT: Gjestene i prins Louis' dåp fikk te og kake - næmere bestemt Kate og Williams gamle bryllupskake (til høyre). Foto: Dominic Lipinski/AFP Photo/Reuters
Maria Tveiten Helgeby

Prins William og hertuginne Kate fulgte gammel, britisk tradisjon.

DÅPSBARNET: Prins Louis og hertuginne Catherine i mandagens dåp. Foto: Dominic Lipinski/Pool via REUTERS
DÅPSBARNET: Prins Louis og hertuginne Catherine i mandagens dåp. Foto: Dominic Lipinski/Pool via REUTERS

Mandag ble prins Louis, det tredje barnet til prins William og hertuginne Catherine (mer kjent som Kate), døpt i Det kongelig kapell i St. James' Palace i London. Dette var den første gangen hele familien på fem viste seg offentlig sammen.

Etter dåpen, der blant annet hertuginne Meghan og prins Harry var gjester, ble det servert te og fruktkake, skriver People. Men det var ikke hvilken som helst kake: Det var bryllupskaken som ble servert i bryllupet til William og Kate hele syv år tidligere.

Ifølge nettsiden er det en britisk tradisjon å servere et stykke av bryllupskaken hver gang et av parets barn blir døpt. Siden det er syv år siden kaken ble bakt, påpeker People at denne kaken dermed er eldre enn deres eldste barn - prins George (5).

kongefamiliens nettside er det mer informasjon om dåpen. Her står det at kaken ble designet av Fiona Cairns og bestod av 17 fruktkaker med åtte nivåer, dekorert med nesten 900 glasurblomster. Ett av nivåene på kaken kalles «christening cake» (dåpskake), og det er denne som ble servert til gjestene under dåpen. Hvordan kaken har blitt oppbevart i de syv årene etter bryllupet sier ikke nettsiden noe om.

William og Kate er for øvrig ikke de første kongelige som har valgt fruktkake til bryllupet. Denne type kake har nemlig vært en viktig del av kongelige bryllupsfeiringer gjennom mange generasjoner.

I tillegg til prins William og hertuginne Kate, har dronning Victoria, dronning Elizabeth, prinsesse Anne og prins Charles alle hatt fruktkake i bryllupene sine. Fruktkaken de bruker skal ha naturlig lang holdbarhet på grunn av alkoholmengden i kaken.

Artikkelen fortsetter under bildet.

MANGE LAG: Fiona Cairns stod bak bryllupskaken til Kate og WIlliam. Her står hun ved sitt verk i Buckingham Palace i 2011. Foto:  John Stillwell/AFP Photo
MANGE LAG: Fiona Cairns stod bak bryllupskaken til Kate og WIlliam. Her står hun ved sitt verk i Buckingham Palace i 2011. Foto: John Stillwell/AFP Photo

Ifølge konditor Chris Dodd består den engelske bryllups-fruktkaken av tørkede frukter som har blitt dynket i fruktjuice og alkohol, mørkt brunt sukker, masse krydre, smør og mel. Kaken dekkes av et lag marsipan, før det hele dekoreres med glasur, skriver Vogue.

Hertugparet Meghan og Harry fikk for øvrig stor oppmerksomhet da de valgte å bryte med fruktkake-tradisjonen, og heller gikk for en sommerlig kake med smak av hylleblomst og sitron.

Godts ukemeny

Siste i Aktuelt

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?